Vijlen


Vijlen
– Limburg, maart-april 2017

Naar de fotogalerie 

Vroeg in het jaar,  vrijdag 31 maart trokken we naar Zuid Limburg, We zaten in het huis Agen Ling in het gehucht Camerig bij Vijlen. Het huis hadden we gehuurd via Beaujean Vacances . Een mooi vakwerkhuis met en geweldige lichte keuken met grote woontafel. Vandaar hadden en vanaf het terras hadden we een mooi vrij uitzicht op de Limburgse heuvels. Het weer was uitzonderlijk mooi, de bosanemonen en speenkruid bloeide volop. De magnolia en bloesem in bloei. Ontluikend groen, de natuur op zijn mooist.

DSC_3527DSC_3540

 

 

 

Op donderdag avond komen Erna & Ko, Willy, Jan & Ellen en Wim aan bij A Gen Ling. Vrijdagochtend wordt er al gewandeld. Wim wandelt niet mee en gaat naar Aken. Eugenie, Erik en Liset komen in de ochtend aan en Eugenie en Liset maken er een dagje shoppen van in Maastricht. Begin van de middag komen Ad & Hilde aan en aan het eind van de dag zitten we op het terras met een drankje en een hapje. Max ligt lekker languit na een fikse wandeling. Er wordt gekookt door Hilde, bietensoep met daarna een Marokkaanse schotel van Jan en Ellen en ook het dessert is van hun hand. Iedereen heeft zijn analoge/digitale fotoboek meegenomen van de ..  Lopers en er worden veel foto’s bekeken en herinneringen opgehaald.

De volgende dag gaan de spieren in training naar Vijlen, waar de hoogste kerk van Nederland ligt. in de ludieke café A Gen Kirk is er een koffiestop. Wim en Liset zijn beiden niet topfit en komen met de auto naar het café voor een gezellige koffie met vlaai. De zaak staat vol met religieuze beelden. Wim en Liset gaan op zoek naar bosanemonen en rijden nog wat toeristisch door de streek. De rest wandelt via een mooie route en komen eind van de dag weer bij het huis aan. ’s Avonds is er de traditionele kaasfondue, 3 soorten en om het kwartier wisselen we van stoel. Erna heeft een van de lekkerste desserts gemaakt, een soort van trifle met sinaasappel en advocaat.

Zondagochtend wandelt de groep wederom vanuit het huis en de eerste stop is het boscafé Het Hijgend Hert. Erna is niet zo lekker en blijft in het huis. Willy, Wim en Liset rijden met de auto naar het boscafé . Onderweg bijna een hijgend hert onder de auto. Na de koffie en vlaai vertrekt Wim voor een bezoek aan zijn moeder en daarna door aar huis. Willy wandelt verder mee en Liset fotografeert in de omgeving van het huis. ’s Avonds eten we een pinda soepje van Alie, pastaschotel van Eugenie en een dessert van yoghurt met abrikozen van Willy. Na het eten vertrekken Ko & Erna en Jan & Ellen met Max.

Maandagochtend vertrekken de anderen, met voor Eugenie, Erik en Liset nog een stop bij de outletcenter van Roermond.

 

 


 

Reacties zijn gesloten.