Ierland 2014

Motorrit Ierland mei 2014

Voor de route in Google maps klik hier

Auteur: Erik & Marcel
Foto’s: Erik & Marcel, ga naar de fotogalerie
Video: Marcel, ga naar de video

Dag 1: naar IJmuiden
Aanloopje naar de overkant, met de boot vanuit IJmuiden op weg naar Engeland.

Dag 2: naar Cairnryan
2014-IMG_0159 In matig zonnetje, zoekend en stukje anders dan gepland, Newcastle uit gereden. via Northumberland National Park naar Schotland waar het weer echt is zoals de verhalen zich de ronde doen. Op het hoogste punt, Mennock Pass, was niets te herkennen als zijnde pas, door de dikke dikke mist en koude, opeens reden we neerwaarts en dat hield de pas in. Mooi op tijd voor de boot vanuit Cairnryan in een fris Schots buitje. Om 19.30 uur vertrek en 21.45 aankomst te Belfast. Na een biertje terug naar de JH voor een heerlijke welverdiend nachtrust.

Dag 3: Belfast – Sligo
2014-IMG_0170_ShiftNOpzoek naar de murals … Dit valt niet mee omdat er een marathon gelopen wordt midden in de stad, alles lijkt afgesloten. Toch een paar gevonden en na een gevecht met en tegen de Garmin is het gelukt om de route op te pakken naar het westen. Tussen de stormachtige buien door hadden we zelfs wat miezer en wind. In Sligo blijkt de JH niet meer te bestaan en een hostel ziet er zeer gesloten uit. Het is vandaag bank holiday en de toeristeninfo is gesloten, vindt dan maar eens iets in een nat Sligo. Uit eindelijk vinden we in het haven gebied “Harbour House hostel”, het is er droog en warm, nu voor ons meer dan genoeg.

Dag 4: Sligo – Galway
2014-IMG_0178Het is droog! In Sligo eerst nog even naar de Abbey, en daarna snel verder naar het westen. Tussen de regenbuien regent het maar een beetje, maar Connemare is nu ook mooi. Ook de wind nam gevaarlijke vormen aan. In Galway vinden we een hostel midden in de stad met gezellige pubs met life music. Mooie natuur, wild, koud, nat maar schitterend!

Dag 5: Galway – Killarney
2014-IMG_0187Vandaag 317 km afgelegd van Galway naar Killarney. Via cliffs of Moher, wat toeristisch, maar het zijn nog steeds erg hoge rotsen. Gelukkig vandaag goed weer gehad, slechts af en toe een buitje. Gekozen om niet via Dingle te gaan, maar door naar Killarney. Dan kunnen we morgen misschien wel de ring of Kerry doen!!! We verblijven in een statig pand in de jeugdherberg. Nu weer een Guinness in de Golden Nugget en eten in de pub.

Dag 6: Killarney – Cork
2014-IMG_0203Vandaag besloten om niet de hele ring of Kerry te doen. We halen het niet, nog maar 3 dagen en dan moeten we terug zijn in Belfast. Vandaag een waanzinnig mooie rit gehad en in de zon. Vanmorgen door Dunloe Gap en de Black Valley gereden, geweldig!!! Aan het eind met een fantastische regenboog als toetje. Echt sprookjes achtig, watervalletjes, rotsen, huisjes, lammetjes, heel bijzonder. Dan door naar het zuiden en veel kleine karresporen gereden langs de kust. Blauwe oceaan! En uiteindelijk Cork. Het was echt geweldig vandaag. Nu moe en voldaan een shepherd’s pie!

Dag 7: Cork – Dublin
2014-IMG_0219Vandaag na 317 km aangekomen in Dublin. Hele dag zon gehad, hurray! In de ochtend nog leuke weggetjes gehad over wat passen, vanmiddag met name doorrijden naar Dublin. De bedoeling is morgen naar Trinity College library te gaan en dan door naar Belfast.

Dag 8: Dublin – Belfast
2014-IMG_0247Vandaag een slordige 200 km gereden van Dublin maar Belfast. Eerst naar trinity college library, maar helaas pas 9:30 open, dat duurde te lang. Stad uit en rijden maar. In Boyne valley naar Newgrange. Of we eerst tickets wilde kopen 20 minuten verderop en dan worden we met een busje gebracht, dus geen 5000 jaar oude stenen bekijken , rare jongens die Ieren. Toch veel buien gehad. Tijd voor murphy’s of guinness:) morgen vroeg op voor de boot van 7:30 naar Cairnryan.

Dag 9: Belfast – Newcastle upon Tyne
Vandaag vroeg op, we moeten om 7.00 uur in de haven zijn voor de boot, Na aankomst in Schotland, snel door naar Newcastle voor de volgende boot om 5 uur 2014-IMG_0251vanmiddag. 355 km verder, nu op de boot naar IJmuiden. Diverse buitjes gehad en de laatste vlak voor de boot met hagel! Toch nog zeiknat op het eind dat mag de pret niet drukken Wel nog een leuke weg gepakt boven Dumfries.

Dag 10: IJmuiden naar huis
Uitgeslapen en fris, nu een klein stukje snelweg om weer thuis te komen.

Overnachtingen:
1. Jeugdherberg Belfast
2. Harbour House hostel
3. Hostel Galway
4. Jeugdherberg Killarney
5. Jeugdherberg Cork
6. Jeugdherberg Dublin

Boot:
IJmuiden <-> Newcastle upon Tyne: DFDS
Cairnryan <-> Belfast: Stena Line

Reacties zijn gesloten.