Engadin

Engadin, nabij Davos – september 2006

engadin1Vanwege het lage aantal .. lopers, is er aangesloten bij een georganiseerde huttentrektocht.  De organisatie is in handen van Marjan van den Munckhof, de tocht wordt geleidt door Walter Schmid, de Zwitserse BAW wandelleider.

Zondag 10 september Davos Platz – Sertig Sand
Vandaag lopen we in de zon vanaf Davos Platz (1540 m) naar onze eerste overnachtingplaats op 1859 m.

Maandag 11 september Sertig-Sand – Chamonna Kesch
engadin6We hebben prachtig weer als we de Sertig pas (2739 m) over gaan waar enkele dapperen zich laven in het ijskoude water van een bergmeer. Onderweg zien we mürmeltieren. Na een korte afdaling gaan we weer omhoog naar de Chamonna Kesch (2632 m). Na een biertje wandelen we nog even naar de gletcher.

Dinsdag 12 september Chamonna Kesch – Chamonna Grialetch
We lopen een stukje terug en gaan via Dürboden en de Grialetsch pas naar onze volgende overnachtingplaats Chamonna Grialetch (2542 m). Hier zullen we twee nachten blijven.engadin9

Woensdag 13 september
engadin8Vandaag maken we een uitstapje naar de top van de Schwarzhorn (3146m). Ad haakt echter af op de Radönt pas (2400 m) en blijft achter met de gids. Bij terugkeer van de groep wordt aan de afdaling naar de hut begonnen.

Donderdag 14 september Chamonna Grialetch – Vereinahaus
Om tijd te winnen wordt 1,5 uur wandelen vervangen door een bustochtje. Daarvoor dalen we af naar het Susasca-dal, nemen de bus en stappen enkele haltes verder uit. We beginnen aan een klim van ca. 500 meter naar de Jorifluella pas (2723 m).  Het is behoorlijk fris door de Föhn die er waait. We lopen door het Jorital naar Vereinahaus (1943 m).

Vrijdag 15 september Vereinahaus – Schlappinengadin10
Doordat het regent en de Föhn die ons ‘s nachts wakker hield, wordt er een alternatief programma opgesteld. We lopen in de regen het Vereinadal uit naar Klosters. Daar is het al weer droog. Van daar uit gaan we naar Schlappin waar we overnachten in Berghaus Erica (1658 m).

Zaterdag 16 september Schlappin – St. Antönienengadin18
Van Schlappin naar St. Antönien (1468 m) gaat het via de Rätchenjoch (2602 m), met een prachtig uitzicht op het kalkgesteente Prättigau. In St. Antönien stappen we op de bus en laten een zonnig Zwitserland achter ons als we in de trein stappen.

Reacties zijn gesloten.