Zuid Duitsland 2021

Tekst: Marcel
Beeld: Erik

Voor de route klik hier.
Naar de fotogalerie.

Het is eindelijk weer zover, de toertocht op de motor is begonnen. We zijn gisteren vertrokken en hebben overnacht in jeugdherberg Meschede. Was geen lange tocht maar na een jaar of lockdown en beperkingen was het erg wennen. We hadden dan ook overal pijntjes na 250 kilometer. We zijn hier enorm verwend met een vip-behandeling en dat voor 25 euri pp, inclusief diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2 was wat pittiger. Ruim 300 kilometer, eigenlijk de helft van de route anders hebben gereden als gevolg van ‘umleitungen’… De ochtend begon met regen, maar vanaf 11 uur droogde het op. Eerste jeugdherberg was te snel in beeld, de tweede was dicht en de derde was vol, oeps… Gelukkig werden we geholpen en zitten we in een pension, hotel Melanie. Even richting centrum gewandeld en wat gegeten.

Heerlijke rit door het Thüringen Wald. Superleuke jeugdherberg naast een oude burcht, maar wel met strakke regels. Voor het eerst werden onze vaccinatie bewijzen gecheckt. Duitsland staat voor de derde golf. We kunnen hier eten dus maar even relaxen. Morgen richting Passau, stukje door Tsjechië.

We hebben vandaag weer een en nader meegemaakt. De rit was prima door het Bayerischen Wald, ongeveer 300 km. Uiteindelijk in Passau aangekomen, maar jeugdherberg was vol. Locatie was boven op de berg in het kasteel. Onvoorstelbaar veel toeristen. We zijn weggevlucht richting Strasskirchen waar we een pension hebben gevonden. We dachten met restaurant maar dat is al een jaar dicht als gevolg van de pandemie. Een grote bouwput, sjofele bende, maar gezellige mensen. 2 uur zitten kletsen met een Roemeen een een Slowaak. Arbeidsimmigranten. Dat betekende ook de nodige biertjes. Verderop in de straat wel nog een restaurantje zonder gasten maar met wat lokale mensen aan het bier. Gelukkig wilde de uitbater ons wel van een cordon bleu voorzien. Gelukkig niet zo groot… Morgen weer verder langs de Alpen.

Vanuit het enerverende Strasskirchen was het de bedoeling om in Bad Tolz te eindigen. De route verliep door Oostenrijk. Het eerste deel niet leuk, want industriegebied en veel vrachtwagens. Vervolgens ging het wel, maar dan nog door Salzburg. Steden zijn altijd dramatisch. De route die we vervolgens hebben genomen gaat door toeristisch gebied, langs Kufstein, rustoorden en meren. Veel verkeer helaas. In totaal ongeveer 280 km gereden. Uiteindelijk jhb in Bad Tolz, en vol dus. Via de centrale jhb in München hebben we Lenggries gevonden, en dat is helemaal prima!! We hebben al wel alvast St Gallen voor morgen geboekt.

In plaats van de noordkant zijn waar naar de zuidkant van de Bodensee gereden, naar St Gallen in Zwitserland. Het laatste uurtje heerlijke bochtjes over de berg. In totaal vandaag ongeveer 280 km gereden en nu even relaxen in het gras. Eigenlijk is dit veel beter anders zouden we over de toeristenroute moeten rijden met heel veel verkeer. Onderweg nog even snel Neuschwanstein gezien. Straks even een kleine wandeling naar beneden, het centrum van het dorp opzoek naar een restaurant.

Vertrokken uit St Gallen en eerst een verbinding naar de originele route, dus terug naar de Bodensee noordkant. Het was warm vandaag, 27 graden, dat lijkt mee te vallen, maar in een file 25 km per uur achter een vrachtwagen rijden is killing. Dus hele dag zweten. Door het Schwardzwald gereden met veel leuke weggetjes en bochtjes, dat maakt het dan weer goed. Netjes op tijd na ca 230 km aangekomen in Baden-Baden jeugdherberg die we vanmorgen alsnog hebben gereserveerd, want Forbach wilde ons niet hebben. Natuurlijk weer boven op een heuvel dus dat was weer lekker wandelen naar het restaurant. Even was het idee om even naar de Thaise massagesalon te gaan die we onderweg naar het restaurant tegenkwamen maar dat hebben we toch maar niet gedaan. Allebei beginnen we onze spieren te voelen en de vermoeidheid begint te komen, en de warmte helpt niet mee. Maar morgenvroeg 7 uur weer op en fris en vrolijk op weg naar Echternach.

We zijn vandaag vanaf Baden-Baden naar Echternach gereden, ca 260 km. Weer netjes op tijd aangekomen en we hadden gisteravond al geboekt. Maar we zijn wat vlotter gegaan dan de oorspronkelijke planning dus we hebben besloten morgen via kleine weggetjes naar Withuis in Limburg te rijden en dan de snelweg te pakken naar huis. Het was wel 30 graden onderweg, erg warm en we kwamen ook redelijk gesloopt weer aan. De jeugdherberg is groot en lux met sporthal en boulderbaan. Nog niet eerder meegemaakt. Hoe dan ook het was weer een heerlijke tour.

Reacties zijn gesloten.