Vogezen 2009

Remich, Girmont Val d’Ajol en Rabais (Virton) 2009

Auteur: Paul
Foto’s Erik, Marc en Ronald. naar de fotogalerie
Deelnemers: Diederik, Eric, Erik, Frank, Marc, Mark, Paul, Remco, Rob en Ronald

Het is weer zo ver, een jaarlijks terugkerend feestje, 11, 12, 13 en 14 juni gaan we het doen. En als je het niet zo vaak doet kan je er bijna niet op wachten. Weer een 4-daagse, het is ten slotte weer een soort lustrum (15e keer). De opzet is net zoals bij het 1e lustrum, dat was het 5e MMM-weekend, naar het Zwarte Woud, alleen nu dus de Vogezen. Een heenreis van 2 dagen naar even voorbij het zuidelijkste punt van de reis en dan weer 2 dagen om thuis te komen. Ook dit jaar hebben we een drietal “eerstejaars”. Dit zijn de enthousiasten Diederik, Frank en Ronald.
De route in het kort: De eerste en de laatse dag hebben ook wat meer grote weg / opschietende delen in de route zitten dan normaal, maar des te meer tijd hebben we over voor de Vogezen. O.b.v. recente ervaring kan ik je zeggen dat de Vogezen dat ook verdienen. De eerste overnachting is Remich in Luxemburg vrij zuidelijk op de Duitse grens (grote weg tot Den Bosch – langs de Zuid Willemsvaart over Helmond naar (Neder)Weert, de A2 op tot Maastricht, binnendoor naar Verviers, de Belgische A27 tot net even boven Luxemburg en de rest weer binnen door) en dus iets verder dan een normale dag 1, ook de laatste dag moeten we van iets verder komen (Virton – ZO België). Dit doen we eerst binnendoor via Florenville, Neufchateau en het ons bekende St. Hubert om tussen Luik en Huy de Maas over te steken, dan al behoorlijk doorgaand over Tongeren en Genk naar Valkenswaard. Vervolgens bij Eindhoven weer de A2 op. De geplande route is door Eric vastgelegd en is te bekijken via Google Earth.

Paul wordt in het “zonnetje” gezet middels een van ver herkenbare gele plaat op het front van zijn fiets. Als eerbetuiging dus.

Reacties zijn gesloten.