Aubel

Aubel, land van Herve – april 2011

2011-lopers

 

 

De vakantieboerderij ligt in het land van Herve, net onder de Voerstreek in België. De woning is voor 12 -16 personen. De voormalige hooizolder is omgetoverd in een lichte en ruime accommodatie met 6 slaapkamers.

bushaye1bushaye2bushaye3

 

 

 

Op vrijdagochtend wordt er verzameld bij het huis, de kratten met etenswaar naar binnen gesjouwd en de spullen die koel moeten blijven in de koelkast gezet. Daarna wordt er gewandeld. een rondje van 13 km vanaf de vakantiewoning naar Aubel en langs het terras van Val Dieu weer terug. In de Abdij van Val Dieu worden bieren gebrouwen, blonde, brune en triple bier.Het weer is prachtig en de voorspelling voor het weekend zijn goed.De natuur is op zijn mooist, fris lentegroen en de bloesems zijn uit. Erik en Liset sluiten eind van de midag aan. ’s Avonds een 3 gangen diner, salade van Ad, die het dit keer zonder hulp van Hilde moet stellen. Thaise Curry van Willy en een schuimtaartje met slagroom en vruchten van Ellen en Jan. Informatie over de wandelroute, wandelgids Zuid Limburg, wandeling nr 312 Val Dieu

Zaterdag lopen we ongeveer 18 km met nog een stukje aanlooproute vanaf ons vakantiehuis, we wandelen langs de abdij van Val Dieu, we lopen nu wandeling nr 293 Neufchateu, van de wandelgids Zuid Limburg. Het is een prachtige wandeling door een gebied wat nog niet echt door de toeristen is ontdekt. Langs bloesembomen, appeltjes voor de cider die ze hier maken, langs het fort Neufchateu. Naar het plaatje Mortroux, met mooi uitzicht op het groene dal van de Rau. Door het Bois de Mortroux, beneden stroomt de Rau D’Asse. Met aan het eind van de wandeling de verlokkingen van het terras van Val Dieu. ’s Avonds staat er witlofsoep van Wim en Gerda op tafel, kippenpoten met linzen en witlofsalade van Erna en Ko, Liset heeft Indiase hangop met mango als dessert gemaakt.

Zondagochtend nemen we afscheid van Jan, Ellen en Max, die 2 dagen heeft meegewandeld en wandelt de rest nog een door Ko en Ad uitgestippelde route, vanaf de vakantiewoning. We lopen een rondje Aubel, maar dan net even anders dan vrijdag. Langs een huis met oude fiets ervoor, met brievenbus op bagagedrager. Oude fietsen zien we vaker bij huizen staan. We lopen door weilanden, langs paarden. In Aubel is er markt, het ziet er gezellig uit. Als we weer bij de vakantiewoning zijn, pakken Wim en Gerda hun spullen, Whoopi de auto in en rijden naar huis. Whoopi is inmiddels 13 jaar en wandelt niet meer mee. Met de overgebleven wandelaars maken we nog een 3 gangen diner, oven gedroogde tomaten met mozzarella en rauwe ham, even knapperig gebakken in de oven, van Liset. Alie heeft een goed gevulde maaltijdsoep gemaakt en Erna staat garant voor een heerlijke abrikozen trifle.

 

Reacties zijn gesloten.