Leenderstrijp

Leenderstrijp – april 2015

2015-lopers

 

 

Naar de fotogalerie

De vakantiewoning lag in Brabant dit keer. Uitvalsbasis is de dorpswoning “Het Landelijke “, in Leenderstrijp, ten zuiden van Valkenswaard. Een mooi huis met een heerlijk terras en in de woning een grote vierkante tafel waar we lange avonden aan zitten. Het ligt vlak aan de rand van het Leenderbos, waarvandaan prachtige knooppunt routes lopen, zowel voor de wandelaar als de fietser.

foto5foto6foto7

 

 

 

Vrijdag wordt om 11 uur verzameld bij de vakantiewoning. Ad & Hilde, Erna & Ko, Jan & Ellen, Wim en Alie wandelen die dag door het Leenderbos naar het Achelse Kluis, net over de grens in België. Het weer is uitstekend en het biertje op het terras van het Trapistenklooster ook. Jan kan de verleiding niet weerstaan en maakt plaats in zijn rugzak voor een paar flesjes bier. Jan en Ellen koken een Mexicaanse maaltijd en aan het eind van de avond komen Erik en Liset aan.

Zaterdag wandelen we wederom dor het Leenderbos naar het Achelse Kluis, maar nu via andere knooppuntroutes. Het biertje op het terras was goed bevallen. s’ Morgens is het nog koud, maar al snel gaan de fleecevesten uit, en aan het eind van de ochtend gaan de lange pijpen van de de ritsbroeken eraf. Wandelen in T-shirt en korte broek! Nog even naborrelen op het terras bij de vakantiewoning, waar inmiddels Gerda zit uit te rusten van de 50 km fietstocht vanaf huis. ’s Avonds een heerlijke gerookte kipsalade van Hilde en gezellig kaasfonduen, meegebracht door Erik & Liset met een chocolade dessert van Alie. Max lag uitgeteld van zijn 22 km, overdag al af en toe af koelen in een waterpoel is heerlijk, maar om nu ’s avonds nog naar buiten te gaan voor een plasronde, vond hij wat teveel.

Zondag rijden de auto’s eerst naar de Venbergse Molen, een aantal lopers wordt hier uitgezet. Een aantal gaan door om auto”s in Borkel neer te zetten, wat ons eindpunt wordt. De achterblijvers drinken koffie, helaas an de picknicktafel en niet op het terras, want verboden voor honden. De route loopt via het natuurgebied het Malpie via Borkel langs de Dommel over het Plateaux Hageven weer terug naar Borkel. Wat een prachtige, afwisselende route! Ko heeft het weer mooi bedacht.
Het eerste gedeelte komen we veel wandelaars tegen, er blijkt een wandelroute voor Alp d’Huez te zijn. Prachtig weer, de natuur explodeert en het is prachtig met het zonlicht op de fris groene blaadjes. De bloesem en de krentenbomen staan in bloei. We hebben een mooi weekend uitgekozen ;-). Aan het eind van de middag rijden Wim en Gerda naar huis, na het avondeen gaan Jan & Ellen en Erna & Ko huiswaarts. De kookbeurt lag vanavond bij Erna & Ko, ook zij waren geïnspireerd door de Mexicaanse keuken. Het toetje was qua calorieën wel een extra wandelweekend waard.

foto8foto9foto10

 

 

 

Maandagochtend vertrekken Erik & Liset. Ad & Hilde en Alie maken er nog een wandeldag van.

foto4

 

 

Reacties zijn gesloten.