Blens

Blens, Eifel – april 1991

Een prachtig weekend in de hut van de KNAV in Blens. De bloesem is op zijn mooist dit weekend. We wandelen naar Nideggen waar we een heerlijke konditorei ontdekken. De volgende dag lopen we naar Heimbach, langs het stuwmeer.

Blens – oktober 1990
Auteur: Wim

Beste Bergsportvrienden,

Eindelijk dan even een uur om jullie een briefje te schrijven. Al een paar weken een voornemen, maar het komt er maar niet van in de spaarzame vrije uurtjes. Want, voor wie ik de laatste maanden nog niet gesproken heb: ik werk, fulltime nog wel, sinds 3 juli bij de grootste “subsidiant” van Sijb, de Directie van de Volkshuisvesting in de provincie Gelderland. Maar terzake: ons wandelweekend in de Eifel staat eraan te komen. Onvoorziene omstandigheden uitgesloten gaan we met z’n 8-ten: Ellen, Frank, Sijb, Rie, Lisetta, Alie, Johan en ikzelf. De hut is besproken voor 2 nachten: Vr. 19 en Za. 20 oktober.  Voor de zekerheid nog even het adres: NBV Eifelheim “Zu den Felsen” Hausenergasse 21 5168 Nideggen/ Abenden. Route: Autoweg Aken/ Keulen, afslag Duren, in Duren naar Nideggen, voor Nideggen naar Blens. Een uitgebreidere beschrijving heb ik ook niet, maar volgens de beheerder was het nog nooit voorgekomen dat er mensen verdwaald waren en niet ’s avonds in de hut waren beland.

In samenwerking met Frank en Ellen worden er al een paar praktische zaken geregeld: ikzelf neem een groot aantal broden met beleg etcetera mee en Frank en Ellen gaan voor “de familie” inkopen doen om de hongerige magen ’s avonds te verwennen. Verder willen we op vrijdag middag al gaan klimmen in de buurt van de hut. In principe hebben we daarom afgesproken om elkaar weer in Den Bosch bij het station te ontmoeten. Voor degene onder jullie die graag hadden willen uitslapen: helaas!  Wie het namelijk ook leuk vindt om mee te gaan klimmen of iets anders te gaan doen (zeker als het regent!) en het met het werk kan regelen, rond 9.30 verzamelen we in de restauratie van het station in Den Bosch (Vroeger stuit bij Ellen waarschijnlijk op groot verzet, omdat de banketwinkel aan de overkant dan nog niet open is). Jullie moeten me deze week nog maar een keertje bellen, zodat we voor het vervoer ook nog het een en ander kunnen afspreken. Wat iedereen verder moet meenemen: een laken- of slaapzak, kleding etcetera, lekkere dingen voor onderweg en voor wie vrijdag al mee wil gaan klimmen eventueel gymschoenen (met flitsende veters, anders vallen Frank en Ellen zo op), een klimgordel, wat Marken (hoeft niet zoveel te zijn omdat we toch het eten meenemen) en de NBV-lidmaatschapskaart (voor wie deze niet heeft een KNAV-kaart is natuurlijk een foutje, maar de beheerder wil nog wel eens een oogje dicht knijpen).

Tot over een dikke twee weken. Wim

 

Reacties zijn gesloten.