Broekhuizenvorst

Broekhuizenvorst, Noord-Limburg

Mei 2009

2009-lopers1

 

 

 

De vakantiewoning is op de 1e etage van een boerderij in Broekhuizenvorst.
Het huis heeft plaats voor 12 personen, verdeeld over 5 slaapkamers, waarvan 4 slaapkamers met eigen badkamer, de 5e slaapkamer heeft een toilet en wastafel. Zie De Hofstay.

Donderdag lopen we een route uit de Capitoolgids, de Hamert. We gaan met de pont over de Maas naar Arcen en lopen door een prachtig natuurgebied. Er wordt gekokkereld door Liset en Ad. Liset maakt de sperziebonenschotel, maar dan als voorgerecht. Ad probeert een Marokaanse gehaktschotel te maken, maar heeft toch de hulp van Hilde nodig.

Vrijdag lopen we de knooppuntroute “de stempel van de Maas” en komen we meteen in de knoop, Jan en Ko komen bij het afgesproken knooppunt uit, de rest loopt Ad en Erik achterna en zijn ineens een knooppunt verder. ’s Avonds genieten we van de kookkunsten van Jan en Ellen, mosterdsoep, verse limburgse asperges met gerookte zalm, nieuwe aardappels, salade en verse aardbeien met kwark-yoghurt mengsel toe.

Zaterdag zijn we net de tien kleine negertjes, Jan en Ellen gaan naar Oud Zuilen en zijn met het avondeten weer terug. Liset gaat de kasteeltuin in Arcen bekijken en vermaakt zich verder met Max in de tuin, de rest loopt de pelgrimsroute van Tienray, die Wim heeft opgestuurd.
’s Avonds is het de beurt aan Erna en Ko om te koken, het voorgerecht komt van Liset,
een frisse salade van watermeloen, feta, olijven en rode ui. De curry smaakt ondanks het ene korianderplantje uitstekend en de schaal gaat leeg met ons vertrouwde aardbeientoetje van Erna.

Zondag nog een mooie wandeling uit de wandelgids Limburg, met Peel en Grensstreek,
de route rondom Arcen.

 

 

Reacties zijn gesloten.