Maas-Swalmen gebied, Beesel

Maas-Swalmen gebied, Beesel – april 2013

2013-lopers

 

 

Op de grens van Noord- en Midden-Limburg en ingeklemd tussen de rivier de Maas en de Duitse grens ligt het kerkdorp Beesel. Vlak buiten Beesel in een schitterende landelijke omgeving en op een steenworp van de Maas bevindt zich het vakantieverblijf.
De woning is gebouwd in de stijl van een boeren hoeve en bestaat uit een tweetal vakantiewoningen onder één dak. Deze woningen kunnen onafhankelijk of tezamen gehuurd worden waardoor het zowel geschikt is als familieverblijf en als groepsaccommodatie.

woning1woning2woning3

 

 

 

In de loop van de donderdagavond druppelt iedereen binnen. De twee vakantiewoningen zijn al tot 1 vakantiewoning gemaakt, de eigenaars hebben de banken naar de ene woonkamer gebracht en een heerlijke lange tafel staat in de andere woonkamer.
We hebben het gemak van 2 keukens, 2 koelkasten, 2 afwasmachines.  Vrijdagochtend lopen we naar Beesel, pakken daar een paar knooppunt routes op en wandelen met redelijk goed weer door het landschap, het is droog…op een paar hele kleine spettertjes na. Het is goed toeven in het bos vol met bosanemonen, zowel voor de fotografen, als voor de wandelaars om uit te rusten. ‘ s Avonds maken Jan & Ellen salade met peer, walnoten en geitenkaas, we eten zalmpasta van Willy en tiramisu van Eugenie toe. Erna arriveert ’s avonds met de trein om de rest van de dagen mee te lopen.

Zaterdag gaat Wim naar een schoolreünie en de rest loopt een route van het Maas-Swalmen-Nette pad, een prachtige route langs de rivier de Swalm. Het zonnetje schijnt, eerst naar Swalmen, waar we heerlijk op het terras zitten aan de koffie met Limburgse vlaai.
Hierna lopen we door het bos, langs de rivier tot net over de grens, vlak voor Bruggen, naar de parkeerplaats waar de auto’s staan. Eerst lekker borrelen, daarna aan de gevulde ribeye bonbon van Liset en twee heerlijke kaasfondue’s van Hilde, 1 Zwitserse fondue en een geitenkaasfondue. Erna heeft een advocaten-bitterkoekjes met amaretto toetje gemaakt, het lukt niet om de schaal leeg te krijgen.

foto5

 

 

 

 

 

Zondag zijn we net 12 kleine negertje, Liset, Erik en Eugenie rijden terug na het ontbijt. De rest gaat nog wandelen, een deel een halve dag, anderen gaan nog een hele dag lopen. Tijdens het ontbijt komt het toetje van Erna op tafel en ja, hoor, Ad en ook Alie lusten nog wel een stukje. De schaal gaat leeg!

foto4

 

 

Reacties zijn gesloten.