Hombourg

Hombourg, Voerstreek – Oud en Nieuw 2006/2007

2006-hombourg

 

 

 

We hebben de koetsiershof gehuurd op het landgoed van Medael, zo’n 15 km onder Vaals in de Voerstreek. Bij aankomst wordt er door Ko zelfgemaakte erwtensoep met echte rookspek en roggebrood met katenspek geserveerd. Vrijdag wordt er vanuit het huis 23 km gelopen over zeer modderige wegen. De boerenkool met worst van Hilde smaakt uitstekend! Zaterdagochtend regent het aardig, we lopen de zinkviooltjes route, genoemd naar de zinkmijnen in de buurt. Na een koffiestop miezert het nog wat, maar al snel is het droog. We lopen zo’n 16 km, door zeer modderige weilanden, langs de Geul en een vervallen kasteeltje. Jan en Ellen maken als voorgerecht salade met geitenkaas, de hoofdmaaltijd is een heerlijke Marokkaanse stoofschotel. Alie’s Trifle komt op tafel. Inmiddels weten we de hoeveelheid goed in te schatten. Op oudejaarsdag lopen we nog 19 km naar het drielandenpunt van Vaals. We hebben een gezellige avond aan tafel met Thaise vissoep en Kees kaas fondue . Erna verrast ons met een heerlijke frisse ananasbavarois. Al snel is het Nieuwjaar met champagne en oliebollen.

 

 

Reacties zijn uitgeschakeld.