Krijtlandpad

Krijtlandpad, Zuid Limburg – juli 2010

2010-krijtlandpad

 

 

 

Wim en Gerda hebben de caravan van Wim zijn broer een week op camping de Oosterdriessen gezet in Oost-Maarland, een paar kilometer onder Maastricht, aan de Pietersplas. Wim is de stabiele factor, die blijft de hele week. Gerda, Alie en Liset blijven een paar dagen.
Door de extreme temperaturen worden de wandelroutes iets aangepast. We knabbelen wat van de kilometers af. Zo wordt het weekend omgedoopt tot het “Knabbel en Babbel weekend”. Het weekend lopen Alie, Wim en Gerda o.a. het stuk van Geulhem, door Maastricht naar de camping. Als Alie aankomt, laat ze nog even zien dat de regenkans toe neemt als zij meeloopt, het stortregende. Wim weet zich met koffie en al nog net te redden door naar een boom te rennen.

Maandag lopen Wim, Gerda, Alie en Liset vanaf de camping de route verder. Wim en Alie besluiten om vanwege de hitte (>30 graden) eindpunt Mheer aan te houden, i.p.v. Noorbeek. Een stukje langs de Maas, door Eijsden, langs het kasteel van Eijsden naar Mheer. Maandagavond komt Wim zijn moeder naar de camping en eet een hapje mee.

Dinsdag zoeken we een route uit die voornamelijk door bos gaat. We zetten de auto in de buurt van Wolfhaag. Op de kaart blijken we zo’n 5 km van de route te hebben afgeknabbeld. Een wandeling voornamelijk door het bos, langs boscafé Het Hijgende Hert en Buitenlust naar Epen. We eindigen bij het ons bekende fruitkraampje, waar we niet voorbij kunnen lopen en aan een ijscoupe gaan met vers fruit. Een mooie, koele route in deze hitte.

Woensdag zijn we met zijn 3-en, Wim, Alie en Liset. We lopen van Schin op Geul, via een stukje Pelgrimspad. Na zo’n 5 km gaan we over op het Krijtlandpad en lopen we in een miezer regen het toeristische Valkenburg in. Langs het sprookjesbos, kabelbaan met Wilhelminatoren, langs de Geul naar Geulhem. Een prachtige route. Na het eten vertrekt Liset en blijven er nog 2 over.

Alie en Wim wandelen donderdag door het Jekerdal en langs Chateau Neercanne. “Bonum Vinum Cor Lactivitat” staat boven de deur. Dit betekend: Een goede wijn maakt het hart blij! Langs wijnboerderij de Apostelhoeve, over de Pietersberg weer terug naar de camping.

krijtland1krijtland2

krijtland3

krijtland4

 

Reacties zijn gesloten.