Schladminger Alpen

Schladminger Alpen – augustus – september 2003

naar de fotogalerie

Zaterdag 30 augustus Schladming – Schladminger Hütte
Vandaag klimmen we 1000 meter omhoog naar de hut, het valt zoals gewoonlijk niet mee zo’n eerste dag. Er loopt ook een asfaltweg naar de hut en een kabelbaan.

Zondag 31 augustus Schladminger Hütte – Hans Wödl Hütteschladming-3
Het regent flink, de route bovenlangs is niet te doen volgens de huttenwaard. Het sneeuwt boven en de rotsen zijn spekglad. Dat betekend 1000 mtr. dalen in de stromende regen, opdrogen met koffie en appeltaart en een taxi naar het volgende dal. Nog een stevige klim naar de Hans Wödl Hütte.

Maandag 1 september Hans Wödl Hütte – Preintalerhütte
Vannacht heeft het heeft gesneeuwd. De hschladming-1uttenwaard geeft aan dat de route die we willen lopen niet kan en geeft een alternatief. Een omweg naar de Preintaler hütte. Het pad is een modderstroom en even later bereiken we de sneeuwgrens. We lopen verkeerd wat ons een uur kost en ploeteren door de sneeuw naar de pas. Vanaf de pas is de hut nog niet inzicht. ’s Avonds om 19.30 uur komen we aan bij de hut, te moe om te eten.

Dinsdag 2 september Preintalerhütte – Gollinger hütte
SchladmingWeer zit alles dicht en zijn de weerberichten niet best. Wederom kunnen we niet de orginele route lopen en zullen via het dal naar de volgende hut moeten. Erik, Liset en Rinette keren terug naar Schladming en rijden de volgende dag naar huis.
Alie, Erna, jan en Sijb rijden door naar Fieberbrunn en hebben nog voortreffelijke dagen in de hut van Leo Trixl.

Reacties zijn gesloten.