Ibbenbüren

Ibbenbüren, Teutoburgerwald – april 2012

2012-lopers

 

 

De vakantiewoning Wersborg in, ligt idyllisch aan de bos- en weide rand, ongeveer 1 km van de boerderij Stork-Wersborg. Het is bij Oldenzaal zo’n 60 km de grens over naar het Teutoburgerwald. De vakantiewoning heeft 7 slaapkamers en is in totaal voor 24 personen.

woning1 woning2 woning3

 

 

 

Op donderdagmiddag verzamelen Alie, Ad, Hilde, Willy en Ko voor en wandeling vanaf de vakantiewoning. Erik en Liset komen rond 17 uur, zij hebben nog een tussenstop gemaakt bij Bad Bentheim. Jan en Ellen arriveren rond half acht en kunnen meteen aan tafel, Willy maakt gamba’s met gember, rode peper en peterselie uit de wok, Hilde maakt wokstamppot andijvie met runderreepjes en Alie een soort van trifle met aardbeien en advocaat toe.

Vrijdagochtend arriveren Wim en Gerda en kan de wandeling van start, we rijden een stukje naar een parkeerplaats bij Brochterbeck. We lopen ongeveer 16 km vandaag, eerst langs een trimpad omhoog, via de Hermannsweg naar de Dreikaizerstuhl, een aantal zeer mooie rotspartijen en prachtige uitzichtpunten. Het weer ziet er goed uit, zon, wolken, soms wat dreigend, maar we houden het droog. Verder naar Tecklenburg, een dorp met veel vakwerkhuisjes. We lopen blindelings naar het plein waar een konditorei is.  Vanaf hier lopen we via een andere route terug naar de parkeerplaats. Bij de vakantiewoning aangekomen borrelen we nog even buiten totdat de zon weg is. ’s Avonds wordt Erna opgehaald door Ko vanaf het station in Rheine, Wim en Gerda hebben het voorgerecht gemaakt, asperges met zalm, maaltijdsoep met stokbrood en Franse kaas en kwarktaart toe van Ellen en Jan.

Zaterdag rijden we naar Tecklenburg, parkeren de auto net even buiten het dorp en lopen een rondwandeling van 18 km van Tecklenburg naar Leeden en terug. Het eerste stuk gaat over de Hermannsweg, Als we Leeden inlopen, komen we langs een huis versiert met slingers van lege sigarettenpakjes en de bewoner heeft een jurk aan van lege sigarettenpakjes. In Leeden is een prieeltje, waar we koffie drinken en even schuilen voor de regen, het wolkendek ziet er anders uit vandaag! Als het droog is lopen we verder maar  10 minuten later gaan toch de regen-jassen en broeken aan en de paraplu’s omhoog. We lopen weer terug naar Tecklenburg, zien het dorp Lengerich liggen en lopen langs de zendmast, op het laatst nog even een klimmetje het dorp in. We borrelen bij onze vakantiewoning. Er is Geitenkaas- en Zwitserse kaasfondue van Erik en Liset, Erna maakt een Toscaans Dessert.

foto5

Zondag rijden we richting Sommerrodelbahn en de Dorenther Klippe, hier lopen we in ongeveer 3 uur een rondje van 12 km, ook dit is een onderdeel van de Hermannsweg, We lopen langs de Dorenther Klippe, langs een echt ‘Almhütte’ , ook vandaag houden we het niet droog. Langs de ‘Ehrenfriedhof’ tot aan de schuilhut vlakbij de Brochterbeck. Hier hebben we een koffie en lunch stop. Met uitzicht op het dal van Ibbenbüren keren we terug naar de parkeerplaats. Een aantal wandelaars lopen nog een rondje, een aantal keren huiswaarts. Ko heeft ons weer goed gegidst en mooie routes uitgezocht!

Voor wandelroutes in dit gebied, zie de wandelsite van de Superfamilie.

foto4

 

 

 

Reacties zijn gesloten.