Polen 2019

Motorrit Polen 2019

Een verkenning van een stukje oost Europa. Richting Dresden, Sächsische Schweiz, slingerend over de grens met Tsjechië naar het zuiden van Polen.
Voor de route klik hier.
Naar de fotogalerie.

Het valt op dat de wegen slecht zijn onderhouden en dat er automobilisten zijn die de verkeersveiligheid niet hoog in het vaandel hebben. Dit is nog een zwakke uitdrukking, er zijn bestuurders die je hartkleppen in je keel doen kloppen.
In Krakow houden we voor een aantal dagen plaats in de jeugdherberg. Twee dagen de tijd om de toerist uit te hangen. Ongeveer 60 Km ten zuidwesten van Krakow ligt Auswitz. Zeer indrukwekkend en we krijgen de kriebels van wat een mens een ander aan kan doen. Een ander historische belevenis is de zoutmijn van Wieliczka. Al voor de 15-eeuw is deze mijn in gebruik en nu versierd met prachtige sculpturen uit zoutblokken gebeeldhouwd. Dwars door Polen langs Warsow naar Gedansk, via Poznań richting Berlijn het land verlaten. Dan nog even genieten van het bochtenwerk in de Thüringer wald en dan toch nog een stukje snelweg naar huis.

Reacties zijn gesloten.