Samnaun Gruppe

Samnaun Gruppe – augustus 1987

naar de fotogalerie

Vrijdag 31 juli Serfaus 1427 mtr. – Kölnerhaus 1965 mtr
Samnaun3Met de nachtbus gaan we naar Serfaus, we zijn met 36 mensen, 2 groepen van 18 die een rondtocht in tegengestelde richting gaan lopen.  Zonder rugzakken lopen we omhoog naar het Kolnerhaus. Liset ontdoet zich van schoenen en sokken en heeft meteen al flinke blaren op de hielen.
We hebben een speciaal dames lager, een reuze bedstee vier boven vier.

 

 

Zaterdag 1 augustus Kölnerhaus – Glockenspitze 2846 mtr.
Een vijftal vindt de tocht naar de Glockspitze te ver en gaan eerder terug. Dat gaat vlot tot een steil sneeuwveld tegenkomen die we moeten traverseren. Neli kijkt samnaun8niet goed uit en glijdt zo’n 100 mtr. naar beneden, waarbij ze zich flink bezeert aan haar stuitje. Bij het Kölnerhaus snel arnicazalf op de pijnlijke blauwe plek en een pijnstiller tegen de zwelling.

 

Zondag 2 augustus Kölnerhaus – Schonnjochl 2493 mtr. – Frommes 2247 mtr. – Obladis 1386 mtr
VSamnaun1andaag een dag van regen, laaghangende bewolking en een drassig, blubberig pad. We duiken diep in de regenjas en komen via de graat van het Schonnjoch op de Frommes.Daarna een flinke afdaling naar het pension van Obladis. Er staan 2 bronnen voor het huis, een met zwavelhoudende badwater en een met bronwater om te drinken.

 

 

Maandag 3 augustus Obladis- Spinnscharte joch 2681 mtr. – Ascherhütte 2256 mtr.
Onze nog natte sokken gaan in de droogtrommel van het pension. Het programma is halverwege, Johan komt nog met natte spullen aanzetten, dat wordt een extra trommel draaien. En daardoor een late start om 09.45 uur met een lange tocht voor de boeg. We lopen door het Urgtal en beginnen om 15.30 aan de klim naar de scharte. Via puinveld en rotshoop komen we om 18.00 uur op de scharte en nog is de hut niet inzicht. De wandelaars stromen tussen 19.30 en 20.00 uur binnen, snel aan de soep met vermicelli en Nudelen.

Dinsdag 4 augustus Ascherhütte – Fügler 3004 mtr. – Hexenseehütte 2650 mtr.
Samnaun5De route over de graad is een route voor geübte, langs staaldraadkabel en we klauteren over grote rotsblokken. Rene, onze gids gaat er vanaf het Fuglerjoch vandoor, hij wil als eerste boven zijn, zich niet bekommeren om de mensen die moeite met de route hebben. Op de top komen we de andere SNP groep tegen. Vanaf het Scheid begint het te regenen. Sjoerd heeft het gehad, met veel dextro en een half uur rust gaan we weer verder. We zien een prachtige regenboog voor ons. Tussen 17.30 en 18.30 uur komen er mensen aan bij de Hexenseehütte. Een aantal groepsleden zijn al aan het koken en voor de laatkomers staat er al soep klaar. In de hut woont wel een huttenwaard, maar er moet zelf gekookt worden op een fornuis gestookt met hout. De badkamer is een uitgeholde boomstam buiten en twee houten hokjes, met een plank met een gat erin is de poepdoos. In de hut zijn 12 slaapplaatsen, dat betekent dat er 6 op een luchtmatras in het gastenverblijf slapen.

Woensdag 5 augustus Hexenseehütte
Samnaun2Het heeft gesneeuwd, het noodplan gaat in werking, want de Hexensee kunnen we nu niet op. Twaalf mensen gaan uitgedost met wanten, sjaal en muts in min 5 graden naar het Masnerjoch 2685 mtr. De achterblijvers verzorgen de lunch en raken verslaafd aan het spelletje Racko.
’s Middags wordt er abgeseild in de buurt van de hut. De slapers in het lager hebben een alternatief gevonden om te gaan plassen, via het raam in hun kamer naar buiten…samnaun9

 

Donderdag 6 augustus Hexenseehütte – Kölnerhaus 1956 mtr.
samnaun13Naar het buitentoilet gaan is een waagstuk, het is spiegelglad voor de hokjes. Na een uur lopen deelt de groep zich, een deel loopt rechtstreeks naar Kölnerhaus, de anderen gaan via Pezid 2770 mtr. en Riepenkopf 2725 mtr. naar Kölnerhaus. Els heeft een angstige belevenis vanwege hoogtevrees.

 

 

Vrijdag 7 augustus Kölnerhaus – Tschuppbach 930 mtr
Vandaag is er verjaardagstaart van Rie. Liset loopt op sloffen omdat ze haar schoenen niet aan kan vanwege de blaren op de hielen.

Reacties zijn gesloten.