De IJsselvallei

De IJsselvallei – augustus 2009

 

2009-IJsselvallei1

 

 

 

We overnachten in Deventer in Bed & Breakfest Deventer, wat op de route ligt van de 2 daagse NS wandelroute De IJsselvallei, onderdeel van het Hanzestedenpad. Dag 1 lopen we van Zutphen naar Deventer 17 km, dag 2 is van Deventer naar Olst 13 km.

deventer4

Op zaterdag lopen we met zijn vieren, op zondag voegt Erna zich bij het gezelschap. Zaterdag verzamelen we om 10.30 uur op het terras nabij station Zutphen, eerst aan de koffie.
We lopen meteen Zutphen uit via de IJsselbrug en lopen langs de IJssel richting Voorst en Wilp. Het weer blijft goed, ondanks de voorspelling van regenbuien in het Oosten des lands. Onderweg komen we een boerderij tegen waar groente en fruit te koop zijn, met een pondje kersen in de hand lopen we verder. We genieten van de bloemenpracht: o.a. wilde Cichorei, Pastinaak, wilde Bertram. Bij Deventer nemen we het pontje om in de stad te komen en drinken wat op het terras van Grand Café Dikke van Dale.’s Avonds eten we in El Popo, het Mexicaans restaurant op de Brink.

Zondag is Erna al vroeg bij onze B&B en lopen we door Deventer naar de IJssel. We vervolgen onze route, lopen door de uiterwaarden, steken de provinciale weg over naar het landgoed Nieuw en Oud Rande. We lopen door het bos, langs boerderijen naar het landgoed de Haere. We lopen langs bunkers, door het bos naar het volgende landgoed, Hoenlo. Even na 15.00 uur zijn we in Olst en nemen de trein terug.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.