Duitsland 2012

Motorrit Duitsland april 2012

Voor de route in Google maps klik hier.
Auteur: Erik
Foto’s: Erik & Marcel, ga naar de fotogalerie

Dag 1: Apeldoorn – Crelingen
foto2012-1Verzamelen in Apeldoorn met een bak koffie en op pad met z’n drieën. Eric op zijn al vertrouwde Varadero, Marcel op zijn Pan en ik op m’n spik splinter nieuwe Pan (de vorige was vlak voor de reis gejat). Snel weg via de snelweg in Duitsland naar de B290 waar de route begint.
De Romantische Strasse, een route langs mooie oude stadjes. De overnachting is in de jeugdherberg in Crelingen

 

 

Dag 2: Crelingen – Dachaufoto2012-2
Het weer begint goed: zonnig met een enkele wolk. De Romantische Strasse vervolgen we en rijden door Feuchtwangen en Rottenburg ob der Rauber. Veel tijd om van de steden te genieten hebben we niet omdat de bestrating, net als de gebouwen, erg oud is en is bestraat met keien dus goed opletten geblazen. In Schwaben nuttigen we de lunch aan het water bij de eeuwen oude brug over de Wörnitz.  De route naar Dachau is door een vlak en agrarisch landschap. Kamp Dachau maakt al veel indruk wanneer we er langs rijden. Na het eten in de JH Dachau lopen we naar het kamp en raken onder de indruk van de dingen die daar gebeurt zijn.

Dag 3: Dachau – Kochel
foto2012-3Na een half uurtje rijden doemde de Alpen op aan de horizon. Een prachtig gezicht met de besneeuwde bergtoppen. Bij het naderen van Stot Neuschwanstein bleek deze in de steigers te staan. Jammer natuurlijk want het blijft een leuk aanzicht, zo’n sprookjeskasteel op ware grootte. Nog even langs de skischans in Garmisch-Partenkirchen. Via leuke kronkel weggetjes langs de Walchensee en de Kochelsee bereiken we het hotel in Kochel.

 

 

Dag 4: Kochel – Berchtesgadenfoto2012-4
Via Bad Tölz willen we over het stuwmeer Sylvensteinsee. Deze is afgesloten en besluiten een alternatieve route te nemen. Terug naar Bad Tölz en langs het Tegnernsee naar Oostenrijk waar de route dwars door het Tiroler stadje Kufstein gaat. In Reit im Winkel vervolgen we de geplande route naar Brechtesgaden. Ook hier ondervinden we een wegafsluiting die ons naar het ‘Eagle’s nest’ zou brengen. Het hotel ligt net buiten het dorp met een prachtig uitzicht op de bergen.

Dag 5: Berchtesgaden – Lam
foto2012-5Na nog geen twee uur touren door de Duitse Alpen, merken we dat het erg hard gaat volgens de geplande route. Al snel is het idee geopperd om bij Passau rechts af te slaan Oostenrijk in en een rondje om het stuwmeer Lipno in Tsjechië te maken. Het avontuurlijke ervan is dat Tsjechië niet in het navigatiesysteem zit en we het moeten doen met een niet zo gedetailleerde kaart. De wegen hier zijn nog zo slecht nog niet en we rijden via Studanky, Vyssi Brod langs het Vodni Nadrz Lipno door naar Horni Plana waar we langs het Narotni Park Sumava rijden, een volgende keer rijden we erdoor heen zo mooi is het! Via Strazny verlaten we het land en pakken de geplande route op door het Beierse Woud naar Lam.

 

Dag 6: Lam – Königsberg
Langs de Tsjechische grens rijden we noordwaarts. Via Kulmbach en Bayreuth wordt de reis oostelijk voortgezet langs de Main. Königsberg is een leuk oud stadje waar je met nat weer op de motor foto2012-7liever niet doorheen wil rijden. De jeugdherberg ligt mooi, uitkijkend over het dorp en is bereikbaar middels een stijl grintpad.

Dag 7: Königsberg – Mainz
Gedeeltelijk over de burchtenroute naar het westen via een pontje naar Mainz.

Dag 8: Mainz – Pforzheim
foto2012-6Eric neemt afscheid na het ontbijt, inmiddels is er weer een alternatieve route bedacht en we gaan op weg naar weer, een ander, pontje over de Rijn. Het Zwarte Woud, een heerlijk gebied om lekker door de bochten te slingeren en zakken af naar Pforzheim.
De jeugdherberg is gebouwd op de funderingen van een oud kasteel en karakteristieke elemmenten zijn nog aan wezig.

 

 

Dag 9 Pforzheim – Bollendorf
Het mooie weer is voorbij. Donkere wolken en af en toe een bui. In de regen gaan we met een pontje de Rijn over bij Neuburgweier. We scheren langs de Franse grens. Frankrijk willen we niet in omdat onze navigatiesysteempjes nog de flitspaalinformatie hebben en die is inmiddels verboden. Na een stukje langs de Moesel komen we in Trier en rijden in een hoosbui en komen uit bij de foto2012-8Sauer naar Bollendorf. Een grensplaats met Luxemburg en vlakbij Echtenach waar we gezien het slechte weer niet meer langsrijden.

Dag 10: Bollendorf – thuis
Het is mistig en het regent. Jammer natuurlijk want het is een mooie omgeving met leuke slinger weggetjes die gevaarlijk zijn naar mate het wegdek slecht is of er een stuk of vijf putdeksels midden in de rijweg liggen. Zodra we Nederland naderen gaat het harder regenen.
Het laatste uurtje is het dan toch weer droog geworden en komen we niet ‘verzopen’ thuis.

Reacties zijn gesloten.