South West Coast Path 3

South West Coast Path Boscastle – Pensanze – mei 2007

naar de fotogalerie

Zaterdag 12 mei

Vanwege een gebroken kleine teen gaat Liset mee als bezemwagen, geen wandelroute voor haar. Het gemak is dat de bagage meegegeven kan worden en we meerdere nachten op 1 plek kunnen blijven. We vliegen naar Bristol, halen het vliegtuig nog net, met dank aan lange rij bij de röntgencontrole. We halen de auto op, een Ford Mondeo schakel, en rijden met een tussenstop naar Boscastle. Mooie jeugdherberg die sinds een half jaar weer open is. De jeugdherberg was verwoest door de modderstroom die hier in 2004 was. We verblijven hier 2 nachten.

Zondag 13 mei
Erna en Ina gaan met regenbroek, jas en hoes op pad, Alie en Liset gaan naar de auto, maar wat blijkt, een lege accu. Twee mannen bieden hulp ondanks dat het SWC3-22“cats and dogs” regent. Alleen het knopje om de motorkap te openen is wat lastig te vinden. Maar uiteindelijk draait de motor, sms-en de dames dat we problemen hadden, maar eerst een eind gaan rijden.Er blijft een lampje branden, het oliepijl?  Bij een benzinepomp met ronkende motor olie gekocht, we rijden naar de Bodmin Moors en komen onderweg een mooi huis met tuin tegen, Pencarrow Castle. Daar gestopt en de tuin bekeken, motorolie bijgevuld en de auto start in 1 keer. Alleen het lampje blijft branden, dus voor niets olie er in gegooid. Het blijkt het lampje voor lage accuspanning te zijn, aan het eind van de dag is het lampje uit. We rijden naar St. Isaacs, een mooi vissersdorp en bekijken Tintagel. We pikken Ina en Erna op in Port William

Maandag 14 mei
Alie, Erna en Ina worden afgezet in Port William, via Port Quinn en Porthzeat naar Padstow. Een leuk vissersdorp, de thuisbasis van Rick Stein, een bekende BBC kok. Het plaatsje is omgedoopt tot “Padstein” want Rick Stein heeft een restaurant, bistro, café, fish and chips zaak waar de mensen buiten voor in de rij staan, delicatessen winkel en een cadeau shop. We overnachten in de jeugdherberg in Tryarnon Bay, een prachtige plek, waar we 3 nachten blijven.

Dinsdag 15 mei
Alie, Erna en Ina worden afgezet in Port Quinn, op de terugweg haalt Liset boodschappen in Waterbridge. Er wordt een sperziebonenschotel met geitenkaas voorbereid, met als vooraf een grav laSWC3-26cks en een lekker toetje.

Woensdag 16 mei
Nadat Alie, Erna en Ina afgezet zijn in Padstow rijdt Liset door naar het Eden project, een futuristisch tuinproject ten noorden van St. Austell. Met glazen bollen waar een regenwoud en meditarrinea tuin is aangelegd. Buiten de bollen is er een prachtige aangelegde tuin, jammer dat het grijs weer is, met hier en daar wat regen.

Donderdag 17 mei
SWC3-20We rijden naar St. Ives, waar we eerst aan de koffie gaan. Om 12.30 uur gaan Alie, Erna en Ina op pad, Liset bekijkt op haar gemak St. Ives. De B&B is geregeld, Treen farm nabij Cape Cornwall. Het eten in Gunneards Head is uitstekend.

Vrijdag 18 mei
Liset rijdt naar St. Michaels Mount, de dames lopen vandaag naar St Just. Bij St. Michaels Mount is het eb, je kunt er naar toe lopen.  Bezoek aan het kasteel en de tuinen.  Via Pencanze naar St. Just. Oude ciderpotten gekocht.  Jeugdherberg in St. Just, ligt iets van het plaatsje af, Liset haalt de dames op bij . In de jeugdherberg wordt zelf gekokkereld, ovenschotel met aardappelen, courgette, paprika, champignons en kaas.

Zaterdag 19 mei
De dames lopen vanaf de jeugdherberg naar het kustpad. Liset rijdt naar Sennen Cove, waar ze heerlijk beschut in het zonnetje gaat zitten. Na 2 uur komen Alie, Erna en Ina daar ook, we drinken met zijn allen koffie. Liset rijdt naar de Merry Maiden, een steencirkel en naar het Minack open air theater. Daar zit je lekker beschut in het zonnetje op een prachtige plek. Er wordt druk geoefend voor het toneelstuk wat volgende week wordt opgevoerd. We overnachten in een B&B farmhouse.

Zondag 20 mei
Ina bekijkt eerst het Minack theater, Liset gaat mee naar binnen en drinken daar een kop koffie. Alie en Erna lopen naar Porthcurno waar we elkaar weer treffen. Daar is net en vissersboot met makrelen aangekomen. We hebben een leuke ontmoeting met 2 vissers. Daarna gaat de route verder naar Mousehole. Liset verblijft daar de hele middag, Alie, Erna en Ina komen daar rond 19.00 uur aan. We overnachten in een B&B en hebben nog een heerlijke avond in de pub.

Maandag 21 mei
Via een toeristische route naar Bristol.

Reacties zijn gesloten.