Steineres Meer

Steineres Meer – augustus 1988

naar de fotogalerie

Vrijdag 5 augustus reisdag naar Fieberbrunn
Liset rijdt mee met Rie, en halen Wim en Peter op, op weg naar Fieberbrunn. Na de koffiestop is Liset aan de beurt om te rijden, maar helaas haar beentjes zijn te kort voor een middenklas Toyota. Overnachten bij pension Kaiser en bij het pakken van de spullen blijkt Liset haar bergschoenen in Krommenie te hebben laten staan. Dat wordt morgen nieuwe schoenen kopen.

Zaterdag 6 augustus Fieberbrunn; wandeling “Der alte Wandelschuh”.
Het eerste doel van vandaag is nieuwe bergschoenen kopen voor Liset. ’s Avonds op het dorpsfeest komen we Leo Trixl tegen met de mededeling of we ons de volgende dag op tijd willen melden, dan kan hij onze rugzakken nog nakijken of er niet teveel inzit.
Hopelijk krijgen we geen schnapps te drinken bij hem thuis, anders weten we niet meer wat Leo uit onze rugzakken haalt

Maandag 8 augustus Riemannshaus – Breithorn 2504 mtr. – Mitterhorn 2491 mtr. – Aulhorn 2481 mtr.steineresmeer12
Steineres Meer1Vandaag oefenen we met klimmen op klimrotsen en rutschen van sneeuwveldjes. Met klimgordels om gaan we over de graat naar de Drei Docken 2458 mtr. en via staaldraadkabels naar de Mitterhorn. Vandaag komen Ellen, Frank en Johan aan in het Riemannshaus, zij lopen dezelfde route, maar hebben niet voor de week met Leo betaald. Voor het avondeten beklimmen we de huisberg, de Sommerstein 2308 mtr.

Dinsdag 9 augustus Riemannshaus – Schönfeldspitze 2653 mtr.
Om 7.15 uur gaan we op pad en op de graat naar de Schönfeldspitze gaan de klimgordels om. Om 10.00 uur staan we op de top. Op de terugweg, even na de scharte begint het onweer, Leo heeft angst voor onweer en spoort iedereen aan om zo snel mogelijk terug te lopen naar de hut.steineresmeer13
’s Avonds na het eten kijkt de hüttenwirt Liset misprijzend aan omdat ze niet alles heeft opgegeten. “Zo overleef je de tocht niet”, waarop als weerwoord klinkt dat de waard aan z’n way of life moet denken gezien de bierbuik. Als hij naar het dal gaat neemt hij de goederenlift.

 

Woensdag 10 augustus Riemannshaus – Karlingerhaus 1630 mtr. – Ingolstadterhaus 219 mtr.
Steineres Meer2Vandaag lopen we over het “meer”, in deze berggroep liggen de pieken aan de buitenrand, in het midden ligt het zg meer. Alles is hier van kalksteen, apart uitgesleten door de regen, net een maanlandschap. Het drinkwater is hier schaars.ook in het Karlingerhaus, wat in een groen, bloemrijk dal ligt. De veldflessen worden gevuld met “theewasser” of limonade. Via het Hirschentorl gaan we naar de Schönbichalm en Diessbachscharte met de Ingolstadterhaus inzicht. Leo had nog een ommetje bedacht naar de Hundstod, maar niet voor Rie, Wim, Johan en Liset.

 

 

Donderdag 11 augustus Ingolstadterhaus – Peter Wiechentalerhütte 1708 mtr.
Vandaag gaan we vroeg op pad, eerst naar de Wiessbachscharte 2259 mtr., met op de scharte, daarna een uitstapje naar de Aschelhorn 2467 mtr. Rie, Peter en Liset blijven op de scharte achter, met de Peter Wiechentaler hütte 700 meter lager. Bij de hut heeft Leo een uitstapje bedacht en Sijb, Els en Liset gaan mee. ’s Avonds worden Leo en Johan uitgedaagd door de hüttenwirt voor een spelletje hoefijzer werpen. De winnaar verdient een schnapps en na het spel vloeit er in de keuken volop schnapps. En dat voor Johan die normaal gesproken geen alcohol drinkt!
De rest van ons gezelschap is druk in de weer met knopen oefenen voor de klettersteig van morgenochtend.

Vrijdag 12 augustus Peter Wiechentalerhütte – SaalfeldenSteineres Meer4
Steineres Meer3Om 6.00 uur gaan we op pad voor de Persalhorn 2347 mtr. via de klettersteig route. Johan loopt door zijn kater zo’n kwartiertje achter ons aan. Het uitzicht is prachtig de zon is net op en in het dal hangt laaghangende bewolking. Het is een leuke klettersteigroute en om 8.00 uur staan we op de top.Via de normaal route gaan we naar beneden, iedereen mag van het touw, behalve Liset die zich net een hondje voelt die uitgelaten wordt. Alleen Sijb en Els keren via de klettersteig route terug. Om 9.30 uur ontbijten we bij de hut en dalen we af naar Saalfelden.

Reacties zijn gesloten.