Vasse, Twente


Vasse
 
– Twente, april 2016

2016-lopers

 

Naar de fotogalerie

Dit jaar werd er zelfs een hele week een vakantiewoning geboekt en wel in Vasse, in Twente nabij Ootmarsum.  Ons vakantiehuis heeft een karakteristieke, landelijke uitstraling. Het is in authentieke Saksische stijl gebouwd. De ligging is aan de rand van het dorp en grenzend aan het prachtige buitengebied het Springendal en de Vasserheide.

 DSC_7553

 

 

 

Het was maar een klein bedrag extra om het huis de hele week te huren en zo waren Erna & Ko er een hele week. Het leek wel de 9 kleine negertjes, Willy kwam ook op maandag. Op dinsdag kwamen Ellen met de hond Max, Alie en Ad & Hilde. Jan, Gerda & Wim kwamen op donderdag en vrijdag sloten Erik & Liset aan. De eerste paar dagen was het prachtig weer en werd er flink gewandeld. Willy ging 1 dagje naar het Rijksmuseum Twente.

Een verslag vanaf de zaterdag, toen wij er waren. Wim en Liset korten de route ietsje in en gaan naar een knooppunt met de auto waar ze de anderen treffen. Bij het Springendal krijgt Max nog een onbedoelde zwempartij. Goed voor hem om even af te koelen, deze cairn terriër loopt al dagen mee van 15 km tot 20 km. ’s Avonds ligt hij knock out, maar ’s morgens huppelt hij al vrolijk rond.  Via het Springendal wandelen we naar Ootmarsum, waar de koffie wacht. Wat is dat toch en leuk plaatsje ! Heel veel kunst, leuke galerieën en ateliers! Via de de zuidkant lopen we Ootmarsum weer uit, langs de molen en het Willem Wilmink monument weer terug naar het knooppunt waar de auto staat (voor Wim en Liset) de rest loopt terug naar het huis. Gezellig borrelen en heerlijk tafelen. Avocado met grapefruit vooraf, pasta met kaassaus en pesto met salade en het nagerecht appelcrumble met vanillevla en nootjes van Alie.

Zondag gaan we naar Westerloo, Ad & Hilde, Erna & Ko op de fiets , de rest met de auto. We lopen en rondje Weerselo van 15 km. Onderweg dreigende luchten en een klein buitje. Aan het eind van de wandeling komen we lang het Stift, een voormalig Benedictijnen-klooster waar ongehuwde dames van adel woonden. In de Stiftschuur drinken we nog wat. Onderweg naar huis een flinke stortbui, de fietsers krijgen het niet cadeau. Maar gelukkig wacht thuis de arretjes cake van Erna. Hier is al de hele week over gesproken. Erna & Ko maken nog een een maaltijd, hoofdgerecht een bonenschotel en als vertrouwd een heerlijk toetje.

Zondagavond vertrekken Willy, Ellen & Jan en Wim & Gerda. Maandagochtend vertrekken Erik en Liset en de  rest gaat nog een dagje wandelen.

 

 


Weerselo

 

Reacties zijn gesloten.