Emmerich

Omgeving Emmerich en het Montferland – april 2014

2014-lopers

 

 

In de buurt van Emmerich ligt een prachtige vakantiewoning. Het is een prima uitvalsbasis voor wandelingenen fietstochten in het grensgebied van de Gelderse Achterhoek en Niederrhein. Het karakteristieke herenhuis is onderdeel van een authentieke T-boerderij uit 1861. De boerderij is gelegen tussen de landerijen op ruim 1 ha. eigen grond en biedt volop privacy. Het huis is te bereiken via een oprijlaan bestaande uit fruitbomen.

foto6foto5foto7

 

 

 

Vrijdag wordt om 11 uur verzameld bij de vakantiewoning. Ad & Hilde, Erna & Ko, Jan & Ellen en Alie wandelen die dag over de toppen van het Montferland. In totaal wordt er toch nog zo’n 500 meter geklommen! Om 16 uur komen Erik & Liset, Eugenie en Willy aan en worden begroet door de Jack Russel van de familie, die een zeer actieve ballenvanger blijkt te zijn en onvermoeibaar is. We borrelen heerlijk in de tuin, de natuur is op zijn mooist, de fruitbomen bij de oprijlaan staan prachtig in bloei! Het huis is lekker ruim, een lange eettafel in de eetkamer, ruime keuken met een zeer grote oven en een lekkere bijkeuken. Hilde maakt wortelsoep met gember, ui en sinasappel, waar een heerlijke geur vanaf komt, Erna heeft een Indiase bloemkoolcurry gemaakt, met kipfilet stoofpotje, sperziebonen en rijst. Er wordt wat gemopperd over het ontbreken van het dessert, maar de stroopwafels en ferrero Rocher bij de koffie maken het weer goed.

Zaterdag komen Wim & Gerda en er rijden een paar auto’s naar het eindpunt in Anholt, nabij de watertuin en slot van Wasserburg. Het beginpunt is in ’s Heerenberg en het eerste stuk gaat door het bos. Het is prachtig weer, we lopen via Azewijn en Gendringen, waar een koffiestop is. De route loopt wel veel over asfalt, na het bos komen we in een landschap, met monumentale boerderijen, een lunchstop op een mooie plek bij een meertje en via de het park van Huize Lantfort naar Anholt. Een aantal nemen nog een kijkje bij de watertuin van Slot Wasserburg. Terug bij het huis is het wat te fris om buiten te borrelen, dat doen we in het huis. Willy maakt een heerlijke tomaten-paprika soepje, gevolgd door uitstekende hartige taarten van Jan en Ellen, met o.a. spinazie, spekjes, allerlei pitten en zaden en een heerlijke salade. Het nagerecht komt van Eugenie, een prachtige mango …. geserveerd in mooie hoge glazen.

Zondag staat er wat meer wind, maar het zonnetje schijnt nog steeds. We maken een rondwandeling vanaf camping Brockhausen bij Stokkum. We wandelen via de molen naar kasteel Bergh, met een heerlijk Grand Café, waar we op een prachtig terras neerstrijken.

Via de bossen van Montferland komen we bij Hoch Elten en zo weer terug bij onze auto. Wim & Gerda en Eugenie rijden terug na de wandeling. Willy blijft nog borrelen en vertrekt daarna, Jan en Ellen eten nog een hapje mee en vertrekken aan het eind van de avond naar huis. Ditmaal een hoofdgerecht en nagerecht, Alie maakt een pasta met Aziatische ingrediënten en Liset maakt een aardbeiensoep met gember-mascarpone en munt.

Maandagochtend vertrekken Erik & Liset. Ad & Hilde, Erna & Ko en Alie maken er nog een wandeldag van. Het weer lijkt wel wat omgeslagen, meer wind en onderweg een buitje.

foto4

Reacties zijn gesloten.