Epen, Zuid Limburg

Epen , Zuid Limburg – juli 2008

2008-lopers

 

 

De vakantiewoning ligt 25 meter van de grens met België, vlakbij het dorp Pietersvoeren. Het ligt op een mooie plek, we hebben prachtig uitzicht vanaf het terras. Het huis is ruim met 6 slaapkamers en 3 badkamers, het heeft een gezellige leefkeuken. Het vakantiehuis ’t Veld nr. 1 is geregeld via Beaujean Vacances.

epen-veld

 

 

 

 

We zijn met zijn twaalfen en 3 cairn terriërs en lopen het Krijtlandpad, de honden lopen zo’n 10 km met ons mee. De eerste dag van Valkenburg naar Wittem, de route is prachtig, de heuvels mooi groen, soms lijkt het wel Toscane, met cipressen en al. De tweede dag beginnen we een paar kilometer voor Mheer, langs Noorbeek en lopen via Slenaken door het bos naar het huis toe, ook de hondjes lopen een stukje mee, hoewel Suske een stukje gedragen wordt. Zondag wandelen we vanaf het huis via Vaals naar Vijlen. Het is bijna de hele tijd berg op. De jonge Max loopt de hele route mee, ’s nachts maakte hij wat geluidjes, wellicht gedroomd van de wandeling, of van Suske en Woopi. De maandag wordt een mooie rondwandeling gemaakt door het Geuldal.

max suske woopi

 

 

 

 

Wat het weer betreft mogen we niet mopperen, in het hele land is er regen en de Bilt geeft zelfs een stormwaarschuwing. In het zuiden des lands schijnt af en toe de zon en de regenwolken worden weer snel verder geblazen. De avonden is wederom culinair genieten, met daarbij de toetjeswedstrijd tussen Ad en Erna. Ad heeft een verrukkelijke limoentaart gemaakt, Erna een overheerlijke rabarbertrifle, met de volgende dag nog zo’n topper, de chipolata- pudding. De jury zit nog in tweestrijd, nu beslist de geheime dorpsraad. We smullen de eerste dag van de Griekse salade van Hilde, de kip-broccoli schotel met pasta van Alie en de limoentaart, de tweede dag is er een lekkere koude komkommmer-avocadosoep met munt van Liset, de kip met courgettes en pittige kruiden van Ellen en Jan gaat er goed in en ook de rabarbertrifle gaat schoon op. De laatste avond maakt Willy gemarineerde aubergines met geitenkaas en munt, waar je de zomer in proeft, een heerlijke tonijn-ansjovis pasta van Wim, hierna bewaard iedereen nog een klein gaatje voor de chipolata-pudding.

 

 

Reacties zijn gesloten.