Einde wandelblog

Na de corona is de groep weer hervat met de wandelingen. Maar hier stopt mijn wandelblog. Het wandelblog wordt wandelarchief 😉

Al een aantal jaar loop ik niet meer mee.  Ik ben alleen met het wandelweekend nog mee, wandel minder kilometers en vindt het gezellig om iedereen weer te zien. Onlangs nog gezellig met Ina door Amelisweerd gewandeld en bijgekletst.

 

Verdrietig nieuws

In april bereikte ons het nieuws dat onze wandelvriendin Alie onverwachts is overleden. Voor de wandelvrienden een grote schok, na 33 jaar wandelvriendschap. Ter nagedachtenis een recept van Alie, wat regelmatig tijdens de wandelweekenden op tafel kwam. Wat altijd haar naam zal blijven dragen, rust zacht

Wandelingen 2018 mei-juni-juli

Mei 2018
Vanwege het al dagenlang voorspelde zomerse, zonnige weer hebben we gezocht naar een lommerrijke wandeling. We wandelen vanaf het parkeerterrein het Doornse Gat langs de Rijksstraatweg tussen Doorn en Leersum. Titel van de rondwandeling: Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug. De wandeling is afkomstig uit de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug.  Na ongeveer 5 is er horeca (Restaurant Darthuizen te Leersum) en na 15 km (Chalet St. Helenaheuvel te Doorn).
Bijzonder mooie wandeling door de vele, prachtig bloeiende rododendron struiken. Onvergetelijk!
Deelnemers: Ad, Alie, Ambro, Cora, Erna, Hilde, Jan en Ko
Afstand 19 km

Juni 2018
NS Wandeling Arnhem. Het is bekend terrein maar  de Veluwe blijft prachtig, zeker in deze tijd van het jaar. Vanaf het station lopen we door Park Sonsbeek met het bezoekerscentrum, De Witte Watermolen en het Nederlands watermuseum. In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal, een prachtig 18e eeuwse monument. Na de Arnhemse stadsparken wandelen we over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek. Vlak voor Oosterbeek komen we langs de Airbornebegraafplaats.
Vervolgens langs de Wolfhezerbeen met z’n 400 jaar ouder Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. Voldoende horeca onderweg.
Afstand 18 km.

Juli 2018
Vanwege de verwachte temperatuur a.s. zondag lopen we vanaf Hollandse Rading meteen de bossen in en lopen rondje via Lage Vuursche.

Winter 2018

Januari 2018
We lopen  de Trage Tocht vanuit NS Hollandse Rading. Een rondje richting zuid (Maartensdijkse Bossen e.d.); zijn we nog niet vaak geweest. Horeca onderweg.
Afstand 16 km

Februari 2018
Een Trage Tocht door de groene gangen van de stad Arnhem. Op het eerste deel van de tocht duiken we naar beneden richting de Rijn. Langs de rivier bereiken we de Markt en de Eusebiuskerk. Onderweg komen we de Jansbeek tegen, waarlangs Arnhem zich ontwikkeld heeft. De beek is onlangs in de stad weer boven de grond gebracht en stroomt uiteindelijk in de Rijn. Na de Spijkerbuurt, die jullie ook niet meer terug zullen kennen,  wandelen we door Park Thialf en langs het spoor naar Presikhaaf. Op het tweede deel van de route rijgen we pareltjes van parken aaneen en het meest verrassend is nog wel dat we regelmatig gaan klimmen en dalen. Via park Sacré Coeur en park Angerenstein lopen we naar Hoogte 80 met een fenomenaal panorama over de stad en omgeving. We vervolgen onze route via de parken Klarenbeek en Zijpendaal naar park Sonsbeek. Na een bezoek aan Watermuseum of Bezoekerscentrum gaan we terug naar het station. Onderweg komen we veel horeca tegen.
Afstand van 18 km

Wandelingen laatste kwartaal 2017

Nov 2017

De herfstkleuren zijn nog steeds schitterend; we wandelen over de Veluwe in een loofbomenrijk bos en/of landgoederen.
Afstand ongeveer 17 km

Dec 2017
Een wandeling met start in Lunteren, afkomstig uit de wandelgids ‘Wandelen over de onbekende Veluwe’ met maar liefst drie mogelijke horeca stops.
De afstand 19 km.

2017 zomerperiode

Juni 2017
Wandeling uit het boekje ‘Wandelen over de onbekende Veluwe’: Lunteren,
Lunterense buurtbos, afwisselend door glooiingen en padenstructuur, uitzichttoren de koepel, boerenland, natuurgebied het Wekeromse zand, Celtic Fields, een Germaanse put, opnieuw bos en, o ja, onderweg ook nog ergens het middelpunt Van Nederland. Grotendeels onverhard.
Afstand 19 km

Juli 2017
Een rondje Lexmond, gelijk aan ‘groene wissel Meerkerk’ en uit te breiden met een heen-en-weertje naar (het cafe in) Ameide tot ~19 km. Veel groene polderkaden, prachtig natuur/vogelgebied Zouweboezem, terug langs een wetering via Meerkerk en fietspad langs Merwedekanaal.
Afstand  15 km, evt 19 km

Augustus 2017
De Groene Wissel Rheden. De heide staat prachtig in bloei, het schijnt een heel goed heidejaar te zijn.
Afstand 16 km, niet zo ver, maar het is pittig lopen daar.

Sept 2017
Wandeling vanaf station het Harde. Een rondje met koffie in Elburg, langs mooie landgoederen.
Afstand 19 kilometer,.