Het begin van de … lopers en weekend Stoumont

Een bericht over het ontstaan van de … lopers en over een weekend naar de Ardennen met Wim & Gerda afgelopen zomer. Wim en ik kennen elkaar nu 35 jaar. In 1987 ontmoeten wij elkaar tijdens een huttentrektocht in de Samnaun Gruppe, waar we ook Alie en Sijb leren kennen. Een tocht georganiseerd door de ANWB/Oppad en met een groep van 18 personen trokken we door de bergen. Voor vele de eerst ervaring met een huttentrektocht die veel indruk maakt. Een jaar later lopen we met een kleiner groepje een tocht in het Steineres Meer, georganiseerd door Sijb, vele huttentochten volgde, in wisselende samenstelling.

In 1990 begonnen de zondagse wandeling met Jan, Erna en Ina en ikzelf en kan me de eerste wandeling van Weesp naar Hilversum nog goed herinneren. Met 27 km in de benen, kwamen we bijna niet meer de spoorbrug over en eenmaal thuis aangekomen meteen mijn bed ingedoken. Deze 2 clubjes werden samen gevoegd, we begonnen bijna allemaal als vrijgezellen en partners liepen mee. Soms vielen er lopers af en kwamen er weer lopers bij. Vele zondagse wandelingen, lange afstandspaden, volgen, we gaan elk jaar een weekendje wek, in Nederland, Ardennen, Eifel en Sauerland. De dames gingen met elkaar op stap met de “damesafscheidingsbeweging”, deden vaak Engeland aan, maar ook Ierland, Spanje, Frankrijk en Duitsland. En waarom … lopers? De puntjes kan je invullen met voor / achter /zondag  etc.

Na het overlijden van Sijb in 2008, gingen Alie, Wim en ik in 2012 naar Sy, om 25 jaar wandelvriendschap te vieren. We zijn weer 10 jaar verder, Alie is in 2020 overleden, het clubje van het begin wordt klein. Wim en ik vieren 35 jaar wandelvriendschap, met onze partners in een leuk huisje in Stoumont.  De eerst dag wandelen we 8 km vanuit ons huisje, met ’s avonds een ouderwetse kaasfondue. De volgende dag stapt Wim op de fiets, wat hem beter af gaat dan wandelen en lopen Gerda, Erik en ik 17 km vanaf La Gleize. Een mooie rondwandeling in de hitte en bijna 500 hoogtemeters in benen. De volgende dag maken we nog een prachtige wandeling, langs de Ninglinspo, waarna we weer naar Nederland reden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alie’s bankje

Via de zus van Alie, Corrie bereikte ons het volgende bericht:

Twee jaren geleden konden wij door omstandigheden geen afscheid nemen van Alie. Intussen heeft de NatuurOntdekPlek (NOP) Houten een herdenkingsbankje geregeld. Dit bankje staat sinds kort in het Houtense Bos “Nieuw Wulven” (locatie: 52.04584, 5.17414). Hier kun je op eigen wijze aan Alie denken, rust vinden en genieten van de plek waar Alie zo graag was.

Namens de NOP, Els, Dorothee, Karin en Rose

Zoals Corrie schreef: “Een herdenkingsbankje voor Alie. Wat zal ze trots en blij geweest zijn, ik zie haar al zitten met een grote glimlach op haar gezicht”.
Jan stelt voor dat we een van de komende wandelingen in Houten afspreken.

Einde wandelblog

Na de corona is de groep weer hervat met de wandelingen. Maar hier stopt mijn wandelblog. Het wandelblog wordt wandelarchief 😉

Al een aantal jaar loop ik niet meer mee.  Ik ben alleen met het wandelweekend nog mee, wandel minder kilometers en vind het gezellig om iedereen weer te zien. In april nog gezellig met Ina door Amelisweerd gewandeld en bijgekletst.

 

Verdrietig nieuws

In april bereikte ons het nieuws dat onze wandelvriendin Alie onverwachts is overleden. Voor de wandelvrienden een grote schok, na 33 jaar wandelvriendschap. Ter nagedachtenis een recept van Alie, wat regelmatig tijdens de wandelweekenden op tafel kwam. Wat altijd haar naam zal blijven dragen, rust zacht

September 2019

Een speciale rondwandeling ter ere van Ad en Hilde. Zij vieren hun verjaardagen en het 15 jaar bij de .. Lopers zijn met een rondwandeling vanuit Uddel. Met aansluitend een warm & koud buffet.

Lopers: Ad, Alie, Ambro, Cora, Ellen, Erna, Gerda, Hilde, Jan, Ko & Willy
Na de wandeling: Erik, Liset & Wim

Wandelingen 2018 mei-juni-juli

Mei 2018
Vanwege het al dagenlang voorspelde zomerse, zonnige weer hebben we gezocht naar een lommerrijke wandeling. We wandelen vanaf het parkeerterrein het Doornse Gat langs de Rijksstraatweg tussen Doorn en Leersum. Titel van de rondwandeling: Hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug. De wandeling is afkomstig uit de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug.  Na ongeveer 5 is er horeca (Restaurant Darthuizen te Leersum) en na 15 km (Chalet St. Helenaheuvel te Doorn).
Bijzonder mooie wandeling door de vele, prachtig bloeiende rododendron struiken. Onvergetelijk!
Deelnemers: Ad, Alie, Ambro, Cora, Erna, Hilde, Jan en Ko
Afstand 19 km

Juni 2018
NS Wandeling Arnhem. Het is bekend terrein maar  de Veluwe blijft prachtig, zeker in deze tijd van het jaar. Vanaf het station lopen we door Park Sonsbeek met het bezoekerscentrum, De Witte Watermolen en het Nederlands watermuseum. In park Zypendaal loop je langs Huis Zypendaal, een prachtig 18e eeuwse monument. Na de Arnhemse stadsparken wandelen we over de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek. Vlak voor Oosterbeek komen we langs de Airbornebegraafplaats.
Vervolgens langs de Wolfhezerbeen met z’n 400 jaar ouder Wodanseiken en het natuurgebied Laag-Wolfheze naar station Wolfheze. Voldoende horeca onderweg.
Afstand 18 km.

Juli 2018
Vanwege de verwachte temperatuur a.s. zondag lopen we vanaf Hollandse Rading meteen de bossen in en lopen rondje via Lage Vuursche.

Winter 2018

Januari 2018
We lopen  de Trage Tocht vanuit NS Hollandse Rading. Een rondje richting zuid (Maartensdijkse Bossen e.d.); zijn we nog niet vaak geweest. Horeca onderweg.
Afstand 16 km

Februari 2018
Een Trage Tocht door de groene gangen van de stad Arnhem. Op het eerste deel van de tocht duiken we naar beneden richting de Rijn. Langs de rivier bereiken we de Markt en de Eusebiuskerk. Onderweg komen we de Jansbeek tegen, waarlangs Arnhem zich ontwikkeld heeft. De beek is onlangs in de stad weer boven de grond gebracht en stroomt uiteindelijk in de Rijn. Na de Spijkerbuurt, die jullie ook niet meer terug zullen kennen,  wandelen we door Park Thialf en langs het spoor naar Presikhaaf. Op het tweede deel van de route rijgen we pareltjes van parken aaneen en het meest verrassend is nog wel dat we regelmatig gaan klimmen en dalen. Via park Sacré Coeur en park Angerenstein lopen we naar Hoogte 80 met een fenomenaal panorama over de stad en omgeving. We vervolgen onze route via de parken Klarenbeek en Zijpendaal naar park Sonsbeek. Na een bezoek aan Watermuseum of Bezoekerscentrum gaan we terug naar het station. Onderweg komen we veel horeca tegen.
Afstand van 18 km