Zalmquiche met courgette
Ingrediënten voor 4 personen
5 plakjes bladerdeeg (pak)
2 cougettes
1 ui
Eventueel wat champignons
2 el zonnebloemolie
418 gr zalm (blik)
150 gr roomkaas (b.v. knoflook en fijne kruiden) (pakje)
3 eieren
1 el bloem
Materialen
1 springvorm (doorsnee 26 cm)
Bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de courgettes en snij deze in blokjes.
Pel en snipper de ui. Idem de eventuele champignons.
Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui circa 5 minuten zachtjes.
Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel.
Meng de zalm en roomkaas met de groenten.
Klop de eieren los met zout en peper.
Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg.
Prik de bodem in met een vork en bestrooi met bloem.
Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem.
Schenk de eieren erover.
Bak de taart in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar.
EN DAN GENIETEN!!
Bron: Wim