Zalmmousse

Zalmmousse

Ingrediënten voor 4 personen
8 blaadjes witte gelatine
1 dl droge witte wijn
2 blik rode zalm ( 440 g)
2 bekertje crème fraîche ( 125 g)
2 el citroensap
8 el mayonaise
zout
Versgemalen peper
tabasco
komkommer
1 bakje cherry tomaatjes

Bereiden
In kom met ruim koud water gelatine ongeveer 10 minuten weken.
In steelpan mijn met 0.5 dl water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in wijnmengsel laten oplossen. Laten afkoelen. Zalm afgieten.
Vel en graatjes verwijderen (veel werk).
In diep bord zalm fijnprakken. In kommetje crème fraîche losroeren.
Aan gelatinemengsel toevoegen: zalm, crème fraîche, citroensap en mayonaise. Door elkaar roeren.
Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco.
Zalmmengsel minstens 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Je kan het met van alles garneren (Bij mij was het komkommer en cherrytomaatjes).

Bron: Rutger

Reacties zijn gesloten.