Verrassende peren
Ingrediënten voor 4 personen
4 stevige handperen
100 g suiker
gemalen kardemon
8 zakjes espresso (door a 25 zakjes)
1 bakje mascarpone ( 250 g)
2 bastognekoeken
Voorbereiden
In pan (waar 4 peren naast elkaar in passen) 500 ml water aan de kook brengen. Peren schillen, steeltjes laten zitten.
Suiker, kardemon en espressopoeder in kokend water oplossen. Vuur laag draaien en peren rechtop in espressosiroop zetten.
Met deksel schuin op de pan de peren circa 15 minuten zachtjes tegen de kook aan houden (pocheren), tot ze zacht zijn.
Peren vervolgens in de siroop laten afkoelen (minstens 60 minuten) en daarbij regelmatig omwentelen, zodat ze mooi gelijkmatig bruin kleuren.
Bereiden
Mascarpone over vier borden of grote schaal verdelen. Peertjes rechtop in de mascarpone zetten. Enkele lepels espressosiroop rond elke peer druppelen. Bastogne koeken (met deegroller) grof verkruimelen en kookkruim losjes erover strooien.
Wijnadvies: Frisse, droge en krachtige rosewijnen
Bron: Gerda en Wim