Toscaans Dessert
Ingrediënten voor 10 personen
10 cantuccini alla mandorla (Italiaanse koekjes, zak 175 g), verkruimeld
5 el amaretto likorette (fles 0.7 liter, slijter)
1 beker slagroom (250 ml)
75 g suiker 2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g)
1 pakje galette wafels (250 g), in stukken
2 bekers crème fraîche (a 200 g)
1/2 flesje zilveren parels (42 g)
2 el poedersuiker 1/2 pot oranjemarmelade (a 370 g)
1 sinaasappel, uitgeperst
3 el cointreau (fles 0.7 liter, slijter), optioneel
Materialen
springvorm (Ø 24 cm)
Bereiden
Leg de ring van de springvorm op een groot bord (de bodem gebruik je niet).
Verdeel de cantuccini binnen de ring en besprenkel met 3 el amaretto.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor.
Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom.
Verdeel de room over de cantuccinibodem. Dek af met een 2/3 van de wafels (ca. 14 wafels).
Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels.
Garneer met de rest van de wafels en de parels.
Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en evt. de cointreau toe.
Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.
Tip
Dit dessert kunt u een dag van tevoren bereiden.
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid op de dag zelf de sinaasappelsaus.
Bron: Erna, uit de Kerst Allerhande 2011