Thaise vissoep
Ingrediënten voor 4 personen
3 lente-uitjes
1 kleine stronk paksoi
1 chilipeper (of rode peperpasta uit de tube bij de verse kruiden bij AH)
1 serehstengel (citroengras)
1 cm gemberwortel (gemberwortel is goed in te vriezen)
1 liter visbouillon
350 gr gemengde visfilet (zalm, roodbaars, zeewolf, kabeljauw, grote garnalen)
1 blikje kokosmelk
3 takjes koriander of bladpeterselie
sap van 1 limoen
zout
Bereiden
Maak de uitjes schoon en snijdt ze in ringetjes.
Was de paksoi en snijd hem in fijne reepjes.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes.
Was de sereh en kneus de stengel. Schil en rasp de gember.
Breng in een pan de visbouillon met de sereh, gember en peper aan de kook, laat het circa 10 minuten zachtjes koken.
Snijd in tussen de vis in stukjes.
Voeg de kokosmelk, uitjes, paksoi en visstukjes toe, laat circa 5 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
Verwijder de sereh. Breng de soep op smaak met zout en limoensap.
Hak de koriander. Schep de soep in kommen en bestrooi de soep met gehakte koriander.
Je kunt de soep extra vullen door mihoen of einoedels toe te voegen. Als je niet zo van vis houdt, maak er dan kippensoep van.
Vervang de visbouillon door kippenbouillon en de vis door stukjes kip
Bron: Liset, uit Rudolphs kookboek ‘lekker snel’ van Rudolph van Veen