Thaise groene curry met zoet-zure komkommer
Recept Groene Kip Curry voor 3 tot 4 personen
Breng in een braadpan (of wok) op matig vuur 2,5 dl. dikke kokosmelk (kokosroom) aan de kook.
Blijf al roerend koken totdat de kokosmelk dikker wordt en er aan het oppervlak olie verschijnt.
Voeg 2 tot 4 el. groene currypasta toe.
Blijf al roerend 3 tot 5 minuten koken totdat het mengsel er heel anders gaat uitzien en de olie zich uit de curry heeft afgescheiden. Pas op dat de curry niet aanbrandt.
Niks van aantrekken als dit allemaal niet helemaal volgens het boekje verloopt, wel oppassen voor dat aanbranden!!’. Voeg 2 kipfilets in stukjes toe totdat de kop wit verkleurd is.
Voeg al roerend geleidelijk 3,75 dl dunne kokosmelk toe.
Breng weer zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laat en voeg 4 el diepvriesdoperwten toe of 2 tot 3 kleine Thaise aubergines in vieren gesneden. Verder toevoegen± 4 verse groene spaanse pepers, zaden verwijderd en in ringen of reepjes gesneden.
2 el vissaus, 1 tl bruine basterdsuiker of palmsuiker, 4 limoenbladeren in reepjes en zoete basilicumblaadjes, 0,6 dl. in een maatbeker.
5 tot 10 minuten zachtjes koken tot de kip en de aubergines of erwten gaar zijn.
Voeg vlak voor het serveren de resterende dikke kokosmelk toe maar laat niet meer koken.
Garneer met nog eens 0,6 dl. basilicumblaadjes en 1 tot 2 verse rode spaanse peper in reepjes.
Serveer met rijst en een Thaise salade. Thaise Curry
Zoet-zure komkommer voor 4 tot 6 personen
2 komkommers schillen, doormidden snijden en van zaden ontdoen.
In plakjes snijden.
Mengen met 4 el gehakte rode ui, 2 el rijstazijn, 2 tl suiker, 2 tl vers gehakte koriander of iets meer.
Garneer met geroosterde, gehakte, ongezouten pinda´s en 2 verse rode pepers in reepjes.
De ingredienten zijn verkrijgbaar bij de toko.
Bron: Willy