Sperziebonenschotel
Hoofgerecht voor 2 personen
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300-500 gram sperziebonen
1 gele paprika
1 bakje cherrytomaten
150-200 gram geitenkaas
olijfolie extra vierge
zout, peper
stokbrood
Bereiden
Sperziebonen gaar koken.
Ondertussen de paprika in 4 stukken snijden en 8 minuten onder de gril in de hoogste stand.
Als de paprika zwart geblakerd ziet, uit de oven halen en 10 minuten in een plastic zakje wegleggen.
Hierna het velletje van de paprika aftrekken. Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht oven).
Paprika in kleinere stukjes snijden, cherry tomaatjes halveren. Geitenkaas in stukjes breken.
Sperziebonen, paprika, tomaatjes en geitenkaas in een ingevette ovenschaal doen, door elkaar roeren, peper en evt. zout erbij.
Flinke scheut olijfolie erdoor. De schotel 20 minuten in het midden van de oven zetten.
Serveren met stokbrood, waarmee je alle vrijgekomen sappen op kan deppen.
Bron: Liset, uit de Allerhande