Marokkaanse stoofschotel
Ingrediënten voor 10 personen
10 kippenpoten (in tweeën gehakt)
3 rode uien
2 courgettes
1 rode en 1 gele paprika
10 tomaten
20 takjes koriander
10 takjes peterselie
200 gr witte jumborozijnen
½ zakje safraan
Kruidenmengsel:
2 theelepels karwijzaad
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel rode paprikapoeder
2 theelepels kerriepoeder (mild)
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels kurkuma
zout na smaak
Materialen
Een Marokaanse Tajine of een braadpan
Bereiden
Meng alle kruiden door elkaar heen en kruid hiermee de kipdelen.
Laat 30 minuten staan.
Wel de safraan in een eetlepel warm water.
Snijd de uien in ringen.
Snijd de courgettes in kwart schijfjes.
Snijd de rode en gele paprika in ringen.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaadlijsten en snijd ze in partjes.
Braad de kip in enkele lepels olie rondom bruin.
Leg de uien er op.
Daarop de courgettes.
Vervolgens de rode en gele paprika.
Daarna de tomaten.
Deksel op de pan en 5 min. zodanig verhitten dat er damp onder de deksel vandaan komt.
Koriander en peterselie kleinsnijden of hakken.
Kuiltjes in de groente maken en hierin de rozijnen leggen.
Rondom de rozijnen de koriander en peterselie leggen.
45 minuten op zacht vuur stoven (eventueel op een plaatje) Serveren met Marokaans brood, rijst en een frisse salade.
Bron: Voormalige buren van Ellen