Limoentaart

Limoentaart

Ingrediënten voor 4 personen
175 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
50 g suiker
1 mespunt zout
100 g boter, op kamertemperatuur en in blokjes
5 eieren
100 ml slagroom
200 g witte basterdsuiker
1 limoen, schoongeboend en geraspt
3 limoenen uitgeperst
Materialen
huishoudfolie
deegroller
bakpapier
blindbakvulling of gedroogde peulvruchten
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm, ingevet

Bereiden
Kneed de bloem, de suiker, het zout, de boter en 1 ei door elkaar tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een uur rusten op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 4 plakken en bekleed de taartvormpjes ermee.
Leg in iedere taartvorm een stuk bakpapier en vul ze met de steunvulling. Bak de taartbodems 10 minuten in de oven.
Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Klop de room, 4 eieren, de suiker, de limerasp en het -sap door elkaar.
Verwarm het al kloppend op laag vuur gedurende 4-6 minuten tot het limemengsel begint te stollen.
Verdeel het mengsel over de 4 taartvormpjes en bak ze in nog 15 minuten in de oven gaar. Laat goed afkoelen.
Lekker met stijfgeklopte, ongezoete slagroom en gekonfijte limeplakjes.

Gekonfijte lime
Breng in een ruime pan 1 liter water met 1 kg suiker aan de kook.
Los al roerend de suiker op.
Snijd 2 limes in dunne plakjes en kook ze 10-15 minuten zachtjes in de suikersiroop.
Draai het vuur uit en laat de limeplakjes minstens 24 uur in de suikersiroop liggen. Schep de plakjes met een schuimspaan op een rooster, laat ze een uur uitlekken. Laat ze op keukenpapier nog 4-5 uur verder drogen en hard worden.

Bron: Ad, uit de Allerhande juli 2008

Reacties zijn gesloten.