Indiase hangop
Ingrediënten voor 4 personen
15 minuten + 1 nacht uitlekken + 20 min wachttijd
1 liter volle yoghurt
50 ml melk
1/2 tl gemalen kardemom
1 zakje saffraandraadjes
35 g witte basterdsuiker
1 eetrijpe mango, geschild
2 el pistachenoten (bakje 95 gr), grof gehakt
Bereiden
Spoel een schone theedoek onder de kraan, zodat er geen geur van wasmiddelen meer aan zit.
Leg de theedoek in een zeef en zet deze op een kom of pan.
Giet de yoghurt in de theedoek en laat deze 1 nacht in de koelkast (of koele plek) uitlekken.
Verwarm de melk met de kardemom en de saffraan tot het net niet kookt.
Haal de pan van het vuur en los de suiker erin op. Laat 20 minuten afkoelen.
Doe de uitgelekte yoghurt in een kom, meng de melk erdoor.
Snijdt het vruchtvlees van de mango in blokjes en serveer bij de hangop. Garneer met pistachenoten.
Bron: Liset, uit de Allerhande