Hilde’s kruidkoek
Ingrediënten
4 ons bloem
1ei (of 2 kleine)
snufje zout
een beetje peper
een beetje nootmuskaat
3 theelepels koekkruidens
2 volle theelepels zuiveringszout (niet “opgehoopt”) bij drogist te koop.
½ pond bruine suiker
Een kopje witte suiker, of ook bruine suiker of stroop
Alle suiker/stroop bij elkaar = 350 gram
2 ons rozijnen en/of krenten
Schilfertjes sinaasappelschil
3 dl. melk.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar in een grote kom (eerst de droge ingrediënten mengen)
Mix het geheel heel goed door, het mengsel moet dik vloeibaar zijn.
Giet het dan in een beboterde vorm.
Bak de kruidkoek 75 minuten in een matig warme oven (170 gr.)
Na afloop 5 minuten in de uitgeschakelde oven laten staan alvorens de koek te “lossen”.
Tips van Hilde
Voeg eventueel gember, sukade en noten toe.
Ook zet ik mijn oven op een iets lagere temperatuur ca. 150 gr., ik heb een hete lucht oven.
Eventueel laat ik de koek iets langer bakken. In mijn oven wordt de koek op 170gr. gebakken erg hard aan de buitenkant.
Dit moet je zelf even uitproberen.
Bron: Hilde