Griekse salade

Griekse salade

Ingrediënten voor 4 personen
4 tomaten
1 rode ui, gepeld
1/2 groene paprika
1 snackkomkommer of 1/2 komkommer
1 little gem (slakropje, per 2 verpakt)
200 g feta (kaas)
20 zwarte olijven zonder pit of kalamata-olijven
zeezout (versgemalen)
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels olijfolie extra vierge (Griekse)
1 eetlepel rode-wijnazijn
4 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (bijv. oregano, peterselie en munt)

Bereiden
Groenten schoonmaken en snijden: tomaten in partjes, ui in halve ringen, paprika in reepjes, komkommer in schijfjes en little gem in fijne reepjes. Groenten op vier borden rangschikken of in slaschaal voorzichtig mengen. Feta in blokjes snijden en met olijven over salade strooien. Zout en peper boven salade fijn malen, olie en azijn erover sprenkelen. Kruiden erover strooien.

Tip:
In plaats van verse kruiden kunnen ook 1-2 theelepels gedroogde oregano over de salade gestrooid worden.
Op zomerse dagen is dit recept ook geschikt als maaltijdsalade voor 2 personen.
Geef er dikke sneden boerenbrood bij en zet extra olijfolie en azijn op tafel.

Bron: Hilde, uit de Allerhande 2004

Reacties zijn gesloten.