Geitenkaasfondue
Ingrediënten voor 4 personen
1000 gram kaas 800 gram belegen hollandse geitenkaas
2 stuks Crottin de Sèvre et Belle
4,5 dl Sauvignon (droge witte wijn)
1 el fijn gesneden verse bieslook
1 el verse tijm
1/3 el maïzena
Materialen
Een fonduepan in Zwitserland caquelon genaamd.
Zij is van aardewerk, geëmailleerd, gietijzer of staal.
Réchaud met spiritusbrander.
De klaargemaakte fondue zet men op een réchaud met spiritusbrander met regelbare vlam .
Bereiden
Giet de wijn in de fonduepan en breng hem bijna aan de kook.
Doe dan de gerapte kaas in één keer in de wijn.
Breng het weer aan bijna aan de kook.
Meng de maïzena met een scheutje sauvignon wijn en voeg dit toe als de fondue smeuïg is.
Schrik niet als de fondue een beetje rullig blijft, dat komt door de structuur van de geitenkaas.
Kruid tot slot de fondue met verse tijm en bieslook.
U kunt bij de geitenkaasfondue serveren stukjes zoete appel en een ciabatta.
Bron: Liset, van Kees Kromhout, kaasspecialist Huizen