Gehaktballen schotel
Ingrediënten voor 4 personen
versgemalen peper
zout
1 ei
2 teentjes knoflook
1 theel. gemberpoeder
500 g rundergehakt
2 eetl. zonnebloemolie
1 theel. kaneelpoeder
200 g gedroogde pruimen zonder pit
150 g gedroogde abrikozen
2 eetl. honing
4 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
allesbinder of maïzena
Voorbereiden
Meng peper, zout, ei, geperste teentjes knoflook en gemberpoeder door het gehakt. Vorm er gehaktballetjes van zo groot als een golfbal.
Bereiden
Bak de gehaktballetjes rondom bruin in de hete zonnebloemolie in een hapjespan of braadpan.
Voeg kaneelpoeder, pruimen, abrikozen, honing en vleesbouillon toe en stoof zachtjes 20 minuten.
Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
Serveer er kikkererwten of gele rijst (rijst met saffraanpoeder of kurkuma of kant-en-klaar gele rijst) bij.
Tip:
In plaats van pruimen en abrikozen kan ook tuttifrutti worden gebruikt.
Bron: Ad, uit de Boodschappen 2-2004