Garnalencocktail
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram Hollandse garnalen
1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems
2 tomaten
2 eetlepels witte vermouth of sherry
1 theelepel balsamicoazijn
5 eetlepels mayonaise
zout, peper
Bereiden
Was de sla en bewaar 4 bladeren, snijd de rest van de sla in stukjes.
Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Schep in een kom de garnalen en de tomatenblokjes door elkaar.
Klop van de vermouth, de balsamicoazijn en mayonaise een dressing.
Voeg zout en peper toe naar smaak toe.
Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over.
Schep het garnalen mengsel op de losse sla bladeren en zet op elk bordje een gevuld blad.
Sprenkel de dressing over de garnalen.
Bron: Liset, uit het boekje “Tijd voor Vis”