Gamba’s met gember, rode peper en peterselie
Ingrediënten voor 4 personen
Olijfolie extra vierge,
1 stuk gember geschild en fijngehakt,
2-3 verse rode spaanse pepers zonder zaadjes fijngesneden,
2 tenen knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden,
16 grote hele steurgarnalen met of zonder staart,
1-2 citroenen naar smaak,
1 flinke handvol peterselie grof gehakt,
zeezout,
peper uit de molen,
4 lange sneden ciabattabrood geroosterd.
Bereiden
Neem een grote, hete koekenpan en doe daar ongeveer 4 eetlepels olijfolie, de gember, knoflook, pepertjes en garnalen in.
Bak het mengsel zo′n 3 minuten, zet het vuur laag en pers er het sap van 1 citroen bij.
Voeg de peterselie toe en nog een paar scheuten olijfolie.
Schep alles door elkaar en haal het van het vuur.
Je zou nu een lekkere sappige saus moeten hebben- proef maar even.
Misschien moet er nog een drupje citroensap bij.
Breng het op smaak met peper & zout en serveer met ciabatta om het sap mee op te dweilen.
Bron: Willy, uit Happy day’s van Jamie Oliver