Erna’s toetje

Erna’s toetje

Ingrediënten voor 4 personen
1 bekertje slagroom (250 ml)
50 g poedersuiker
1 bak mascarpone (250 ml)
4 eetlepels aardbeienjam (pot à 450 g)
500 g aardbeien
100 g lange vingers
2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
1 pak cantuccini (koekjes 100 g)
poedersuiker uit strooibus

Materialen
lage schaal ca. 24 x 24 cm

Bereiden
(Kan ca. 1 dag van tevoren.)
In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Mascarpone erdoor mengen. Aardbeienjam losroeren en door roommengsel
scheppen (niet gladroeren). Aardbeien wassen, schoonmaken en helft van aardbeien in plakjes snijden.
Andere helft halveren. Lange vingers op bodem van schaal leggen en licht besprenkelen met likeur.
1/3 Deel van roommengsel erover verdelen. Aardbeiplakjes erover verdelen en helft van achtergebleven roommengsel erover verdelen. Cantuccini grof erboven verkruimelen. Rest van room op koekjes scheppen. Garneren met halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker.
Tot gebruik in koelkast zetten.

Bron: Erna, uit de Allerhande

Reacties zijn gesloten.