Chocoladebom
Ingrediënten
80 gram walnoten
100 gram chocolade (wit-melk-puur)
100 gram toffee
125 gram zachte boter
180 gram basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
2 verse eieren
chocoladebom
Materialen
Mixer, beslagkom, grote kom, oven, kleine springvorm
Bereiden
Snij 80 gram walnoten,
100 gram chocolade (ik mix altijd 50% melk, 25% puur en 25% wit door elkaar) en
100 gram toffee klein.
Mix in een andere kom: 125 zachte roomboter, 125 gram bloem, 180 gram basterdsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker en 2 verse eieren door elkaar.
Voeg op het laatst het walnoten/chocolade/toffeemengsel toe en mix nog kort door.
Doe het mengsel in een kleine springvorm, voor een normale vorm neem je 1,5 keer het recept.
Zet in de oven bij 175C gedurende circa 45 minuten.
Controleer elk kwartier of de bovenkant niet te donker wordt.
Dan een lagere temperatuur kiezen en iets langer in de oven zetten.
Bron: Ellen