Ananascarpaccio
Ingrediënten voor 4 personen
1 dl citroensap
75 – 90 gr fijne tafelsuiker
1 el geraspte gemberwortel
½ rode chilipeper fijn gesneden
1 steranijs (kan je ook weglaten)
½ kaneelstokje
1 kruidnagel
1 ananas
Bereiden (moet 1 dag van te voren)
Breng 2 dl water met citroensap, suiker, gember, rode peper, steranijs, kaneel en kruidnagel aan de kook en laat 5 minuten trekken.
Laat alles samen afkoelen.
Schil de ananas en verwijder de zwarte puntjes.
Snijdt hem in flinterdunne plakken.
Zeef de afgekoelde siroop en schenk de siroop over de ananas en laat dit 1 nacht intrekken.
Serveren
Verdeel de ananas dakpansgewijs over 4 borden en schenk de siroop erover.
Serveer er (kokos)ijs bij.
Bron: Liset, uit een kerst Margriet of Libelle