Alie’s trifle

Alie’s trifle

Ingrediënten
100 gram cake ( 4 plakken) of lange vingers
1 deciliter zoete sherry
250 gram rood fruit – vers, uit de diepvries of uit een blik (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of kersen zonder pit)
Voor de custard:
35 gram custardpoeder (pak – supermarkt)
4 deciliter melk
20 gram suiker
2 deciliter slagroom
2 eetlepels suiker

Materialen
Grote glazen schaal
mixer of slagroomklopper

Bereiden
Cake in blokken van 2 x 2 x 2 centimeter snijden en in een schaal doen of over kleine schaaltjes verdelen. Sherry over de cake gieten.
Vers fruit wassen en zo nodig schoonmaken (b.v. aardbeien – de kroontjes er uit halen en door midden snijden).
Verdeel het fruit over de cake. Roer in een kommetje een glad papje van de custard, suiker en een beetje van de melk.
Verhit de rest van de melk in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de melk begint te koken. Wacht even tot de kook er af is en giet daarna al roerend het custardpapje in een dun straaltje bij de melk. Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend circa 4 minuten zachtjes koken. Let op: Giet geen kokende vla in een glazen schaal! Laat de vla iets afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op. Verdeel lauwwarme vla over het fruit. Doe een laagje suiker erover om vel te voorkomen. Laat verder afkoelen.
Dek de afgekoelde trifle af met plasticfolie en zet de trifle tot voor gebruik in de koelkast. De slagroom met 2 eetlepels suiker stijf kloppen, tot gebruik in de koelkast zetten. Slagroom over de trifle verdelen en glad strijken.

Tips
Garneren met amandelschaafsel kan ook (vooraf even roosteren in een droge koekenpan).
Het is de bedoeling dat de slagroom tot aan de rand komt anders kan je de slagroom niet glad strijken.
Trifle kan een dag van te voren gemaakt worden.
De slagroom kan enkele uren voor het serveren geklopt worden.
Kinderen vinden trifle met sherry meestal niet lekker.
Maak voor kinderen een aparte trifle, bevochtig de cake met vruchtensap of limonade.

Bron: Alie

Reacties zijn gesloten.