Tomaat met mozzarella en krokante ham

Tomaat met gemarineerde mozzarella en krokante ham

Ingrediënten voor 4 personen
1 doosje cherrytomaatjes
3 el olijfolie
1 bol mozzarella
2 el gehakte basilicum
½ rode peper (die had ik er niet in zitten)
4 el olijfolie
4 plakjes parmaham

Bereiden
Oven voorverwarmen op 120 graden.
Cherrytomaatjes mengen met 3 el olijfolie en verdeel ze over een ovenplaat of schaal.
Bestrooi ze ruim met zout en peper en zet het geheel anderhalf uur in de oven. Laat vervolgens de tomaatjes afkoelen.
Hak de rode peper zonder zaadjes en de basilicum fijn.
Meng met 4 el olijfolie en een snufje zout.
Snijd de mozzarella in plakken en laat ze in de olie marineren tot het moment van serveren.
Verwarm de oven op 160 graden. Verdeel de plakken parmaham over een ovenplaat.
Plaats ze zeven minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn.

Serveren
Leg een paar plakken mozzarella midden op elk bord.
Verdeel de tomaatjes erover en druppel de overgebleven olie over het geheel.
Maak af met een plakje gedroogde ham. Eet smakelijk!

Bron: Liset, uit het kookboek Thuis uit eten van Ramon Beuk

Reacties zijn uitgeschakeld.