Gemarineerde aubergines met geitenkaas

Gemarineerde aubergines met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
7 el (olijf)olie
halve citroen
3 takjes peterselie
3 takjes munt
1 teentje knoflook
1 el kappertjes
zout, peper, 1 sjalotje
2 crottins chevre chauvignol (of andere zachte geitenkaas)
(ca. 12 groene olijven)
Materialen
Grill

Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aubergine in plakken snijden, met 2 el olie bestrijken en onder de gril in 5 minuten – of langer 🙂 – bruin roosteren, halverwege keren,
Citroen uitpersen.
Peterselie en munt fijnknippen. Knoflook pellen in in fijne plakjes snijden.
Citroensap en rest van de olie tot dressing kloppen.
Kruiden, kappertjes en knoflook erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Aubergineplakken in schaal leggen, dressing erover schenken en afgedekt ca. 30 minuten in koelkast zetten.
Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden.
Geitenkaasjes met nat mes in plakjes snijden.
Dakpansgewijs op borden of schaal leggen, sjalotjes er op leggen (ik doe ze altijd al door de dressing), rest van marinade erover scheppen en desgewenst garneren met de olijven.

Bron: Willy, uit de Allerhande juni 1997

Reacties zijn gesloten.