Rabarbertaart

Rabarbertaart

Ingrediënten voor 8 personen
150 gr cakemeel
150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
150 gr witte basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 kilo rabarber
custardpoeder
suiker
1 liter roomijs
(eventueel slagroom)
mintblaadjes

Bereiden
Was de rabarber, snijd hem in stukjes. Vet een springvorm van minimaal 21 cm in en bestrooi hem met bloem.
Meng met een mixer de roomboter, het snufje zout, de witte basterdsuiker en de vanillesuiker door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het cakemeel en voeg dit in drie keer toe.
Verwarm de oven voor op 150°C. Doe het cakebeslag in de springvorm. Meng de rabarber met het custardpoeder en de suiker.
Leg het rabarbermengsel op het cakebeslag. Bak de taart 1 circa 60 minuten gaar.
Laat de taart 30 minuten afkoelen.

Serveren
Doe een punt rabarbertaart op een bordje.
Serveer met een bolletje ijs en garneer met een toefje mintblaadjes,
Serveer eventueel met slagroom.

Bron: Ellen en Jan

Reacties zijn uitgeschakeld.