Kaisersschmarren

Kaisersschmarren

Ingrediënten voor 4 personen
120 gr bloem
30 gr suiker
4 eierdooiers
4 eiwitten
2,5 dl melk
30 gr rozijnen
50 gr boter
100 gr frambozenjam
3 el poedersuiker
snufje zout
Bereiden
Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
Zeef de bloem boven een kom, klop de suiker, eierdooiers en de helft van de melk erdoor tot een dik, glad beslag.
Roer de rest van de melk door.
Klop de eiwittenstijf en spatel dit door het beslag.
Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur.
Schep het beslag erin en laat het over de bodem uitvloeien.
Bak tot de onderkant van de pannenkoek lichtbruin en de bovenkant nog vochtig is. Strooi de rozijnen erover.
Keer de pannenkoek wanner de onderkant goudbruin is, bak de andere kant goudbruin.
Trek met 2 vorken de pannenkoek in stukken van ca 3 cm, laat deze in de pan nog 1 min uitdampen.
Bestrooi een schaal met 1 el poedersuiker en schep hierop de kaiserschmarren.
Bestrooi deze met 2 el poedersuiker, serveer er frambozenjam apart bij.

Bron: Liset, uit het kookboekje “Toetjes” van Blue Band

Reacties zijn uitgeschakeld.