Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten voor 6 personen
125 gr bittere chocolade of half melk/half bitter
4 eierdooiers
4 eetlepels zachtgeroerde boter
2 eetl. Grand Marnier
4 eiwitten
50 gr wit chocoladeschaafse
Bereiden
Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze op een bord.
Bedek ze met een ander bord en zet het geheel op een pan met kokend water.
Doe dit tot de chocolade gesmolten is (circa 10. minuten)
Klop de eierdooiers tot ze zeer dik zijn.
Schep er met een houten lepel voorzichtig de boter, de Grandmarnier en de gesmolten chocolade door.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom zo stijf mogelijk.
Schep voorzichtig het chocolademengsel met een houten lepen door de eiwitten.
Verdeel het over 6 kleine schaaltjes. 4 uur afkoelen in de koelkast.
Serveer met wit chocoladeschaafsel.

Bron: Ellen en Jan

Reacties zijn uitgeschakeld.