Ananasbavarois

Ananasbavarois

Ingrediënten voor 6 à 7 personen
1 blikje ananas (0,5 l)
sap van 1 citroen
12 g gelatine
ca. 60 g suiker
(citroensap)
2 eiwitten
2 dl slagroom
Voor de garnering:
1 of 1,25 dl slagroom
ca. 25 g suiker

Bereiden
Het ananassap vermengen met het citroensap, zo nodig aanvullen met water tot 2 dl,
aan de kook brengen, de pan van het vuur nemen,
de in koud water geweekte (en goed uitgeknepen) gelatine en daarna de suiker in het sap oplossen; desgewenst iets citroensap toevoegen.
In een puddingvorm iets eiwit doen.
Het overige eiwit en 2 dl slagroom afzonderlijk stijfkloppen, de slagroom op het eiwit leggen.
De oplossing die koud, maar nog vloeibaar moet zijn, onder luchtig omscheppen erbij schenken.
Enkele mooie stukjes ananas achterhouden voor de garnering,
de overige ananasplakken overdwars halveren, klein snijden en er voorzichtig doormengen.
De vorm met het ongeklopte eiwit bestrijken.
De puddingmassa, zodra de ananas niet meer uitzakt, in de puddingvorm overdoen.
De pudding koud en stijf laten worden, daarna storten en garneren met ananas en de slagroom, die met de suiker stijfgeklopt is.

Bron: Erna

Reacties zijn uitgeschakeld.